Klimaatstraatfeest loopt als een trein

imageHet Nationaal Klimaatstraatfeest loopt als een trein. Ook Arnhem doet actief mee. Deze week heeft de 25e straat in de Rijnstad zich aangemeld. Dat is bijna twintig procent van het totaal aantal deelnemende straten in Gelderland!

Arthur Hofstad, projectleider van de campagne in de provincie Gelderland, complimenteert de deelnemers uit de Gelderse hoofdstad en Milieuwethouder Cees Janssen, die onlangs inwoners van Arnhem opriep om mee te doen. “Arnhem loopt echt voorop in onze provincie. De mensen bedenken allerlei leuke acties om samen met hun buren energie te besparen.

Kranten en reclamefolders worden gedeeld, buitenlantaarns worden voorzien van timers en spaarlampen en bankstellen worden niet meer voor de verwarming geplaatst. Mensen kijken samen naar de film van Al Gore (An Inconvenient Truth) en wassen met vollere wastrommels.”

In Gelderland doen momenteel al 130 straten mee aan het Nationale Klimaatstraatfeest. Landelijk staat de teller boven de 1000. Het Klimaatstraatfeest is de landelijke energiebesparingscampagne die op 30 oktober van start is gegaan. Het is een samenwerkingsproject van Klimaatbureau, De Provinciale Milieufederaties, Meer met Minder-partners, Milieu Centraal, Woonbond, Klimaatverbond, SenterNovem en Buurtlink.Met het Klimaatstraatfeest gaan honderden straten de komende maanden aan de slag om energie te besparen. De 500 straten die de meeste energie besparen krijgen allemaal op 16 mei 2009 een straatfeest cadeau.

Deelnemende straten in Arnhem op dit moment zijn: Agnietenstraat, Beatrixstraat, Dalweg, De Wiltstraat, Dotterlaan, Goeman Borgesiusplein, Hommelseweg, Hoornbladstraat, Jezuietenstraat, Koewei, Lingestraat, Luthers Hofje, Marten van Rossemstraat, Nijhoffstraat, Noord-Peterstraat, Paulstraat, Pontanuslaan, Raapopseweg, Sint Marten, Sint Peterlaan, Van Hasseltstraat, Van Slichtenhorststraat, Van Spaenstraat, Verhuellstraat en de Zonnebloemstraat.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Klimaatstraatfeest loopt als een trein"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*