Gidsenwandeling in en rondom park Sonsbeek

image

Elke zondagmiddag kun je in Park Sonsbeek mee met een gidsenwandeling. Onder de enthousiaste en professionele leiding van gidsen zie en hoor je dingen die wellicht anders niet opvallen. De gidsen vertellen over de vele soorten planten en dieren die in het park te vinden zijn, de cultuurhistorische achtergronden en de kenmerken van de Engelse landschapsstijl waarin het park is aangelegd, zoals de kronkelende paden en steeds wisselende uitzichten. Bij elke bezienswaardigheid hoort een verhaal, een geschiedenis, een anekdote.…

Elke tweede zondag van de maand is de rondleiding geënt op een specifiek thema, zoals bijvoorbeeld paddestoelen, de Sint-Jansbeek of kunst. Zondagmiddag 14 december a.s. kun je met parkgidsen en andere deskundigen mee op een wandeling door de wijken rondom Park Sonsbeek. Parkgidsen en andere deskundigen informeren je over bouwstijl, aanleg en beeldkwaliteit van de wijken.

Het in 1899 door de gemeente Arnhem aangekochte Sonsbeekpark was onderdeel van het Landgoed Sonsbeek. Op een gedeelte van dit oude landgoed van Baron van Heeckeren werd aan het eind van de 19e en het begin van de 20e eeuw een aantal woonwijken aangelegd: het Burgemeesterskwartier, de Transvaalwijk, Sint Marten en het Sonsbeekkwartier. In deze wijken zijn huizen en andere gebouwen te bewonderen in verschillende bouwstijlen, zoals ‘Jugendstil’ en ‘Art Deco’, gebouwd door architecten als Willem Diehl en Karel de Bazel.

Wanneer? elke zondag, vertrek 13.30 uur. Zondag 14 december
Waar? vanaf het bezoekerscentrum aan de Zijpendaalseweg
Entree? deelname is gratis, aanmelden is niet nodig.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Gidsenwandeling in en rondom park Sonsbeek"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*