Een Toktok over cultuur in (en met) Arnhem

imageDe indianen brandden bij een Toktok over netelige kwesties een groot vuur. Daar zaten ze met z’n allen omheen. Blaffend Hert zet de vuurpot op tafel, en stelt als netelige kwestie het culturele klimaat van Arnhem aan de orde.

We lezen in de krant over de uitbreiding van atelierruimtes die de gemeente Arnhem toch echt wil realiseren. En over de ‘echte’ ateliers in de Saksen Weimar, met maandelijkse lasten die van een andere orde zijn dan nu het geval is. Arnhem is met veler steun een nieuwe plek rijker, ‘Coming soon’, pleisterplaats voor Nederlands ontwerp. Er is een Modekwartier. Al deze feiten getuigen ervan dat culturele vrijplaatsen deel worden van de echte wereld, en dat is goed.

Maar waar is nog de ruimte in de stad voor plekken waar mensen zich niet iedere maand, ieder jaar hoeven te bewijzen? Waar geëxperimenteerd kan worden, waar pogingen ongestraft mogen mislukken? Kan een goed cultureel klimaat zonder dergelijke vrijplaatsen?

Om de vuurpot zitten ervaringsdeskundigen uit de verschillende hoeken van de stad. Komt allen komende dinsdag en zegt het voort! Meld je wel even aan via het inschrijfformulier.

‘t Blaffend Hert is een sociëteit voor creatieven en geeft ongevraagd advies aan de stad Arnhem. Het voorgerecht is een column. Het hoofdgerecht is een (h)eerlijke maaltijd. Het nagerecht is elke keer weer anders, een discussie, een groepsgesprek, een voordracht, een tekening maken, kortom iets wat bij het onderwerp aansluit.

Wanneer? dinsdag 16 december, aanvang STIPT om 18.00 uur (wie dat wil kan om 20 uur naar de OPA-kerstborrel)
Waar? Cultuurherberg op de SaksenWeimar kazerne
Kosten? de maaltijd kost € 15,00 ( inclusief een drankje en een kopje koffie)

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Een Toktok over cultuur in (en met) Arnhem"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*