Giubileo, jubileum en afscheid ineen

imageJubileum en afscheid ineen, dat is ‘Giubileo’. Met deze voorstelling wordt het dertigjarig bestaan van Dansgroep Krisztina de Ch√¢tel gevierd, maar ‘Giubileo’ is tevens de laatste voorstelling van het gezelschap. In 2009 begint De Ch√¢tel met Itzik Galili een gloednieuw ensemble: Dansgroep Amsterdam.

Voor haar nieuwe choreografie Kalota kiest Krisztina de Ch√¢tel opnieuw voor pianomuziek van de Hongaars-Oostenrijkse componist Gy√∂rgy Ligeti als inspiratie en rode draad. Ook voor Stephen Shropshire is muziek de inspiratie voor zijn nieuwe choreografie ‘Worth’. Hij liet zich inspireren door A Lone Cello van Eric Moe, een hedendaagse Amerikaanse componist die de maximum minimalist wordt genoemd.

Michele Pogliani’s nieuwe choreografie toont de liefdesarena. Liefde bepaalt het leven: sociaal, politiek en vooral ook religieus, en toont de mens in diverse rollen: verleiding, sensualiteit, tederheid, maar ook vermomming, intrige en manipulatie.

Daarnaast schitteren leerlingen van de Rotterdamse Dansacademie en kunt u een traantje laten bij de meereizende tentoonstelling ‘30 jaar Dansgroep Krisztina de Ch√¢tel’.

Waar? Schouwburg Arnhem, grote zaal
Wannneer? 17 december, aanvang 20.15 uur
Entree? € 18,-, 2e rang € 14,- CJP of jonger dan 16 € 2,50 korting

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Giubileo, jubileum en afscheid ineen"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*