Creatieve verbindingen in Arnhem

Creatieve verbindingen in ArnhemVorige week kreeg ik een email van Hans Mestrum met daarin de vraag of ik eens wilde kijken naar de weblog Creatieve Verbindingen. Op deze weblog vind je berichten van Ella Hueting (Faculteitsdirecteur van HAN Techniek) en Masja van Fruchten (Instituutsdirecteur HAN Faculteit Economie en Management). Zij proberen elkaar en de lezers te vinden waarbij ze op persoonlijke titel schrijven over wat ze bezighoudt en bindt. Zoals Gerjanne Tiemens al in de reacties aangaf, een leuke en inspirerende manier om met elkaar in gesprek te gaan waarbij ze de lezer de mogelijkheid bieden om zich te mengen in het gesprek. Ella en Masja, heel veel succes en ga jullie zeker volgen!

Niet alleen aan de HAN worden creatieve verbindingen gelegd. Afgelopen week kreeg ik ook een email van Corine Jansen (Hoofd In- en externe communicatie bij Omroep Gelderland) waarin ze aangaf dat Omroep Gelderland was gestart met een weblog van de hoofdredactie. In de weblog legt de hoofdredactie van Omroep Gelderland uit waarom de omroep bepaalde journalistieke, inhoudelijke en programmatische afwegingen maakt en wat dit voor de kijker, luisteraar en surfer betekent. In het eerste bericht geeft Ton Mallo, hoofdredacteur Omroep Gelderland, zijn visie op de publieke omroep en de problematiek in de dagbladsector. Erg goed inititiatief en ook Omroep Gelderland wens ik bij deze heel veel succes!

Tot slot wil ik jullie wijzen op De Berenkuil, de weblog waar journalisten van De Gelderlander in Arnhem e.o. met een scheef oog naar het lokale nieuws kijken. Leuk initiatief, maar ik vraag me nog wel af wat hier de toegevoegde waarde is ten opzichte van het reguliere nieuws. Waarom laten ze in De Berenkuil niet zien hoe het er aan toe gaat achter de schermen van De Gelderlander. Waarom bepaalde keuzes wel of niet worden gemaakt, hoe een artikel tot stand komt, wat de visie is op de dagbladensector, etc. Geef de journalist achter de krant een gezicht! Maar de eerste stap tot laagdrempelig publiceren en interactie aangaan met lezers is gezet waarvoor complimenten!

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Creatieve verbindingen in Arnhem"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*