Goudvishal krijgt online monument

imageMet de sluiting van de Goudvishal eind 2007 verdween er een stukje muziekhistorie uit Arnhem. Even leek het erop dat met het sluiten van het pand aan de Vijfzinnenstraat ook de activiteiten van de Goudvishal zouden verdwijnen, maar daar kwam begin dit jaar een oplossing voor. Met een financiële injectie van de gemeente en een samenwerking met Willemeen bleef er plek voor het subculturele poppodium, zoals de organisatie zichzelf omschrijft.

En zo is kerstavond traditiegetrouw weer een Waking the Dead-festival. Een avond vol black metal, occult, expirimental en rock n’ roll, volgens liefhebbers van deze muziekstromingen een van de betere manieren om twee dagen van stevig eten en familiebezoek beter beginnen.

Voorafgaand aan het festival wordt er, precies een jaar na het sluiten van de Goudvishal, officieel een online monument onthuld. Het monument bestaat uit een galerij op internet met een kleine vierhonderd foto’s van Goudvishalbezoekers en -vrijwilligers, genomen tijdens de laatste vier maanden dat de zaal aan de Vijfzinnenstraat in Arnhem open was. “De Goudvishal bestond tenslotte uit de mensen die er kwamen”, zegt Jorrit Hompe, voormalig programmeur aan de Vijfzinnenstraat en nu werkzaam bij Willemeen. Het monument moet tot in lengte van jaren online blijven.

Wanneer? woensdag 24 december, 17.00 – 19.00 uur onthulling monument en Goudvishal huis DJ’s, vanaf 19.30 uur Waking the Dead-festival
Waar? Willemeen
Entree? 10 euro voor het festival

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Goudvishal krijgt online monument"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*