Made in Arnhem Bokaal 2008

De Made in Arnhem Bokaal, een initiatief van het Regionaal Bureau voor Toerisme KAN, de gemeente Arnhem en De Gelderlander, wordt uitgereikt aan een persoon, bedrijf of instelling die Arnhem breed in de schijnwerpers heeft gezet. Arnhemmers zelf bepalen wie de winnaar wordt. In 2006 werd zanger Marco Borsato de winnaar van de allereerste Made in Arnhem Bokaal. Piet van Leeuwen mocht in 2007 de Bokaal in ontvangst nemen en op 11 januari 2009 wordt tijdens de Gelderlander Nieuwsquiz, in het Posttheater in Arnhem, bekend wie de bokaal wint in 2008.

Inmiddels zijn de genomineerden bekend – de eer gaat dit jaar naar Karin Terwisse (Sprookjesfestival), Loesje (25 jaar), Anna Tilroe (Sonsbeek 2008) of het Waterstofcluster – en kan er worden gestemt op de website www.madeinarnhem.eu.

Een paar quotes uit de beschrijving van de genomineerden:

Karin Terwisse (Sprookjesfestival)
Dit jaar verrichtte ze met het eerste Sprookjesfestival tijdens de herfstvakantie in Arnhem een huzarenstukje. Naar schatting zo’n twintigduizend mensen reisden af naar de stad om getuige te zijn van dit nieuwe evenement. Maar belangrijker nog: Karin slaagde erin ongelofelijk veel partijen in Arnhem achter haar idee te krijgen. En wie dit jaar niet meedeed of mee kon doen, heeft zich al voor volgend jaar aangemeld.

Loesje (25 jaar)
Loesje zag op 24 november 1983 in Arnhem het levenslicht en vierde haar 25-jarig bestaan vorige maand in haar geboorteplaats. Een paar honderd vriendjes en vriendinnetjes (mensen van het eerste uur, maar ook Loesje-plakkers van de tweede, derde en vierde generatie) zongen haar toe tijdens een gezellig feest in de Jacobiberg. De postermeid heeft nog steeds haar Nederlandse kantoor in Arnhem, maar verhuisde haar internationale hoofdkwartier enkele jaren geleden naar Berlijn.

Anna Tilroe (Sonsbeek 2008)
Een aansprekende visie op beeldende kunst, een aanstekelijk enthousiasme en een flinke dosis doorzettingsvermogen en optimisme. Zie daar de ingrediënten waarmee artistiek leider Anna Tilroe Sonsbeek 2008: Grandeur tot een groot succes heeft gemaakt. De tiende editie van deze internationale beeldententoonstelling overtrof ieders verwachting en trok in de zomer meer dan 100.000 bezoekers.

Waterstofcluster
Blijvend energiestad door Waterstof Netwerk Arnhem. Het netwerk omvat intussen twaalf kennisinstellingen en ondernemingen. De Arnhemse bedrijven Hexion en NedStack maken deel uit van het netwerk. Ook toekomstige gebruikers als woningbouwvereniging De Stoere Houtman en de gemeente Arnhem hebben zich aangesloten. De kennis wordt ingebracht door instituten KEMA, Hogeschool Arnhem Nijmegen, Sycera De Straat, Susebeek Technical Consultants, Europe’s Energy Point, Hydrogen Network Enterprise. Ook energiebedrijf Nuon heeft zich bij de samenwerking aangesloten.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Made in Arnhem Bokaal 2008"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*