Cogli la Prima Mela

bw14-Cogli la Prima Mela
Je kunt voor geld een heel mooie hond kopen, maar niet het kwispelen van zijn staart.
Josh Billings (1815-1885)

D’r speerde ‘n mediumsized hond ‘t park uit, de grote straat over. ‘n Chauffeur stond strak op de remmen. ‘n Andere automobilist in de straat waar ‘t dier inrende, wist ‘t maar net te ontwijken. Achter de vluchter kwam ‘n jongen met ‘n zonnebril gejaagd.

“Charly!” riep ie. Hij blikte links en rechts en zette de achtervolging voort. Voor ons huis bleef de hond even wachten, alsof ie ‘t ‘n leuk spelletje speelde.

“Charly!” riep de jongen weer. Hij benaderde ‘t beest omzichtig. Charly liep ‘t portiek van de buren in. De jongen leek te twijfelen of ie Charly zou volgen. Uiteindelijk overwon ie z’n schroom, zette ‘n stap in de voortuin en boog voorover. Op dat moment katapulteerde Charly zich vanuit z’n positie. De jongen was sneller en wist ‘m te pakken. Charly reageerde met ‘n serieus te nemen gegrom. De jongen liet hem van de weeromstuit los. Charly greep z’n kans en rende d’r vandoor. De jongen keek naar ons, de toeschouwers van ‘t spel.

“It’s the first day I have the dog.” verklaarde ie zichzelf.

[‘Volgens mij was ie wel leuk’ zei ik tegen Billy. ‘Mm.’ reageerde die dromerig. De lente was duidelijk begonnen.]

Reacties

Over de auteur

René Gademann
Een Mowl’etje [mo’wɛləcə] is een kort verhaal van exact honderdvijftig woorden. Het is bedacht en ontwikkeld door René Gademann die al sinds jaar en dag publiceert op www.mowl.eu. En elke zaterdag op Arnhem Direct. Kortgeleden is van zijn hand de thriller Colheita verschenen bij de Arnhemse uitgeverij Aquazz. Het boek is ook verkrijgbaar bij de boekhandel.

Wees de eerste die reageert op "Cogli la Prima Mela"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*