Docusoap rondom Burgers’ Zoo bij SBS6

Burgers’ Zoo is vanaf woensdag 8 april het onderwerp van de bijzondere docusoap Burgers’ Zoo: Drukte In De Dierentuin bij SBS 6. Hierin worden de ontwikkelingen in het Arnhemse dierenpark op de voet worden gevolgd. De medewerkers van het park nemen de kijker thuis mee bij allerlei bijzondere gebeurtenissen. Diertransporten, operaties, introducties bij soortgenoten, gedragsverrijking, fokprogramma’s en de komst van bijzondere gasten als Sir David Attenborough en Jane Goodall worden van zeer dichtbij gevolgd.

Burgers’ Zoo is als hoofdsponsor aan het project verbonden. Ook zet het dierenpark billboards in en via internetbumpers op tv wordt verwezen naar de website van het programma. Hierop is achtergrondinformatie over het programma en het dierenpark te vinden, kunnen foto’s bekeken worden en maakt de bezoeker kans op unieke Burgers’ Zoo-prijzen.

Bas Lukkenaar, PR en Marketing Burgers’ Zoo: “Burgers’ Zoo wil met de docusoap ‘Burgers’ Zoo: Drukte In De Dierentuin’ onder meer de unieke opzet van het dierenpark aan een groot publiek laten zien. Daarnaast willen we onze slogan ‘Natuurlijk in Arnhem’ meer onder de aandacht brengen en daarmee onze verbondenheid met onze vestigingsplaats benadrukken. Over de samenwerking met de filmploeg van Eyeworks, die voor SBS 6 de docusoap filmt, zijn we erg tevreden. Na het zien van de eerste beelden we zijn erg enthousiast over het prachtige materiaal. We zijn ervan overtuigt dat de kijker na het zien hiervan enthousiast wordt om zelf naar Burgers’ Zoo te komen”.

SBS gaat na afloop van de reeks een effectonderzoek voor Burgers’ Zoo doen, hierbij wordt een vergelijk gemaakt tussen kijkers en niet-kijkers van de docusoap om de impact van de ‘campagne’ in kaart te brengen.

In de eerste aflevering zien we wat er moet gebeuren in de dierentuin voordat de eerste bezoekers komen. We nemen een bezoekje bij neushoorn Freya en haar vaste verzorger Renee, die eerst als treinmachinist op de Safari werkte. Verder maken we kennis met Henk, de dierenarts van Burgers’ Zoo en er komt een nieuwe bewoner bij in de Rimba, een flinke klus voor de verzorgers! En krijgen de hongerige leeuwen wel op een hele bijzondere manier hun eten.

Burgers’ Zoo: Drukte In De Dierentuin is vanaf woensdag 8 april wekelijks om 23.15 uur bij SBS 6 te zien en wordt geproduceerd door Eyeworks. Herhalingen zijn te zien op: zondagmorgen 11.00 uur en woensdagmiddag 16.00 uur.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Docusoap rondom Burgers’ Zoo bij SBS6"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*