De pisgoot op busstation Arnhem

Hier doen sommige Arnhemse buschauffeurs uit pure nood hun behoefte (Foto: Frans Ypma/APA)

Vanmorgen een uitgebreid artikel van Joris Polman in het gratis dagblad de Sp!ts (pdf) over buschauffeurs in Arnhem die als de nood hoog is, hun behoefte doen tegen een betonnen muur aan de achterzijde van het overdekte busstation:

(…) Aan het einde van het overdekte busstation in Arnhem komt de penetrante walm je al tegemoet. Een onversneden pislucht, schraal en scherp. Natte plekken langs een grijze muur verraden de bron. In combinatie met het weinige daglicht in een betonnen nieuwbouwomgeving is dit een dode plek waar je niet graag wilt zijn. Tenzij je heel nodig moet pissen. (…)

Opmerkelijk is dat het probleem bekend is bij de gemeente Arnhem en vervoersbedrijf Connexxion. Volgens Vakbondsbestuurder Lutz Kai Kressin van FNV Vervoer ligt het probleem vooral bij het veel te strakke rittenschema van de chauffeurs waardoor een wandeling naar de schafkeet aan de overkant van de Utrechtseweg al te ver lopen is.

Tja, en zo hebben we er nog een probleem bij op station Arnhem en vraag ik me bij het lezen van het artikel af hoe de vrouwelijke buschauffeurs dit probleem hebben opgelost. Iemand?

Reacties

Wees de eerste die reageert op "De pisgoot op busstation Arnhem"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*