Studenten ArtEZ exposeren bij Spoorzicht

Brilletjes met gekleurde glazen, kijkers en spiegels. Deze attributen worden ingezet om de tentoonstelling ‘DIEP’ in de Arnhemse tentoonstellingsruimte Spoorzicht te kunnen bekijken.

Vijftien tweedejaars studenten van de afdeling Vrije kunst van ArtEZ presenteren in de Essent-toren bij het NS-station een project rond ‘stereoscopie’. Dat is de bijna verdwenen fotografische techniek waarbij het mogelijk is om foto’s diepte mee te geven.

De studenten volgden een workshop stereofotografie als onderdeel van de lessen Ruimtelijk van ArtEZ-docent Carel Lanters.

Lanters is zelf een enthousiast gebruiker van deze fotografie en was één van de oprichters van De Realisten, een stichting die de 3D-fotografie propageert. De stichting organiseert regelmatig exposities, zoals in mei van dit jaar in Gera, de Duitse zusterstad van Arnhem.

Lanters kwam zelf met de stereofotografie in aanraking toen hij als r√∂ntgenlaborant werkte in een ziekenhuis en in een vaktijdschrift las over stereor√∂ntgenfotografie. Hij bracht deze voor het eerst in praktijk om een splinter in het oog van een patiënt te lokaliseren.

Willem Hillenius, voorzitter van het college van bestuur van ArtEZ, opent de bijzondere expositie op 9 april om 16.00 uur. Daarna is de tentoonstelling nog tot en met 26 april te bezichtigen.

Locatie: Spoorzicht
Openingstijden: maandag t/m vrijdag tot 20.00 uur
Entree: gratis

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Studenten ArtEZ exposeren bij Spoorzicht"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*