Arnhemse Fabio op het veld met Nederlands elftal

11 beste vrienden van oranje

Op zaterdag 27 maart werd de Arnhemse Fabio de Munnik samen met nog 10 andere Voetbalvriendjes als een heuse VIP ontvangen bij de WK-kwalificatie Nederland Schotland in de Amsterdamse Arena. De grootste droom van Fabio ging in vervulling: samen met het Nederlands elftal op het veld staan en het Nederlands volkslied zingen in een uitverkochte Arena.

Ruim voor de wedstrijd worden de Voetbalvriendjes met ouders en broertjes en zusjes ontvangen in een VIP skybox in de ArenA als VIP’s. Daar krijgen ze te eten en te drinken en worden ze welkom geheten door de organisatie van de Staatsloterij.

Als echte voetballers moesten alle kinderen een interview geven voor de camera en de cameraploeg bleef de rest van de tijd de kinderen ook volgen. Over een paar weken krijgen ze allemaal een DVD met de opnames. Daarna is het tijd om de ouders gedag te zeggen, John van der Brom (oud Vitesse-speler) komt de kinderen ophalen en begeleidt hen naar de kleedkamer. Hier krijgen alle kinderen het wedstrijdtenue van Oranje en oefenen ze het Nederlands Volkslied geoefend.

Vlak voor de wedstrijd worden de kinderen door mensen van de Staatsloterij en naar de gracht voor het veld gebracht. De spanning stijgt, want met wie mag je het veld op? Tot Fabio’s grote vreugde wordt hij gekoppeld aan Giovanni van Bronckhorst. Hij vindt het een extra eer dat hij met de aanvoerder van het elftal het veld op mag. Dan is het tijd om het veld op te gaan. Door de gracht loopt iedereen hand in hand richting de spelerstunnel. Met Van Bronckhorst voorop lopen de voetbalvriendjes hand in hand het veld op. De toeschouwers juichen vanaf de tribunes de voetbalhelden en hun vriendjes toe.

Uit volle borst zingen de jonge Voetbalvrienden samen met hun helden het Nederlands volkslied. Daarna verlaten zij het veld om samen met hun ouders vanaf het supportersvak de wedstrijd te kunnen kijken. Hun helden winnen de wedstrijd met 4-0 en maken zo het feest compleet.

De volgende dag staat er een foto van de voetballers en hun vriendjes in de Telegraaf en iedereen wil natuurlijk de verhalen horen over dit droomavontuur.

oranje voetbalvriendjes
Fabio (rechts) stralend van trots en plezier

Voetbalvriendjes is een actie van de Staatsloterij.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Arnhemse Fabio op het veld met Nederlands elftal"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*