CDA vraagt naar tijdelijke invulling Bartokterrein

“Is Gemeente Arnhem van plan het braakliggend stuk grond van het Bartokterrein tijdelijk in te richten?” Deze rondvraag stelt het CDA vanavond aan het Arnhemse college van burgemeester en wethouders tijdens de wekelijkse ‘rondvraagronde’ van de gemeenteraad. Onlangs gaf projectontwikkelaar Synchroon aan voorlopig niet te gaan bouwen op het terrein waar de Bartokzaal en andere panden inmiddels zijn gesloopt.

“Dat er nu is gesloopt maar nog niet wordt gebouwd betekent dat er weer een lege, onverzorgde en niet aantrekkelijke plek in de Arnhemse binnenstad bij is. Van deze plek moeten we toch iets leuks en aantrekkelijks kunnen maken,” aldus CDA-fractielid Joseph Follender.

Eerder liet Showroom Arnhem (CASA, G.A.N.G. en OPA) al weten bereid te zijn om mee te denken over de inrichting van dit terrein. Ze willen er gebruik van maken voor hun doelgroepen en anderen bezoekers. Zo denken zij aan een eigentijdse muziekkoepel en wat tijdelijke gebouwtjes. “Misschien een Duitse Biergarten,” aldus kunstenaar Hans Jungerius van G.A.N.G.

‘Hopelijk lukt het al voor aanstaande juni een tijdelijke invulling aan het Bartokterrein te geven,’ stelt CDA-fractielid Follender. ‘Juist dan zullen veel mensen de Arnhemse binnenstad bezoeken voor onder meer de Arnhem Mode Biënnale.’ Showroom Arnhem noemt het een gouden kans. Follender: ‘Doen we niks, dan komt er een grasveld met een hek eromheen.’

Reacties

Wees de eerste die reageert op "CDA vraagt naar tijdelijke invulling Bartokterrein"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*