Filmpjes van studenten op TV bij Omroep Gelderland

Begin maart startten we een pilotproject met studenten van het Rijn IJssel. In samenwerking met S-TV, een initiatief van Omroep Gelderland, maakten studenten een aantal weken korte filmpjes over Arnhemse onderwerpen.

Afgelopen weken zijn de meeste van deze filmpjes te zien geweest op Arnhem Direct. Maar sommige filmpjes verdienen een groter podium. Vanmiddag om 16.30 uur is een selectie van vijf filmpjes te zien bij Omroep Gelderland in het programma S-TV. Vier van de filmpjes die vanmiddag worden uitgezonden, waren al eerder op Arnhem Direct te zien: Arnhems meisje fietst, de mooiste plekjes van Arnhem, de Bedrijven Kontakt Dagen en Het Openluchtmuseum is weer open.

Krediet crisis from S-TV Arnhem (Omroep Gelderland) on Vimeo.

Het filmpje over de kredietcrisis haalde Arnhem Direct (in eerste instantie) niet, omdat de opdracht was echt Arnhemse items te maken. Maar om te laten zien dat de studenten van het Rijn IJssel ook op het creatieve vlak hun mannetje staan, verdiende deze grafische interpretatie van de presentatie van Balkenende van het maatregelenpakket een plek in de selectie.

Bij deze willen we de studenten Bram Bartels, Coen van Beek, Stefan van den Bergh, Terry Boeloerditty, Sylvester de Bruine, Mick Faber, Marvin Gierveld, Jan Giesen, Rahim Goeloe, George Hagupi, Clemens van der Horst, Jören Kuijpers, Sido Lanters, Bas Leenders, Elvis Martis, Thomas Raau, Jan Willem Rouwhorst, Mike Schnitzler, Patrick Spadzinski, Kim Verweij en Yannick Wijgman nogmaals bedanken voor hun videobijdrages van afgelopen weken. En natuurlijk niet te vergeten Han Savelkoel en Gijs van der Stelt van het Rijn IJssel en Timmy Hendrix van S-TV voor de begeleiding en het mogelijk maken van deze samenwerking.

Komende dagen worden er nog een aantal nieuwe filmpjes van de studenten geplaatst, ze maakten o.a. video’s waarin ze zichzelf presenteren. Wij verheugen ons al op volgend voorjaar, wanneer we met een nieuwe groep 1e jaars studenten van het Rijn IJssel (VEC) aan de slag gaan in het vervolg op deze pilot.

Voor wie de uitzending bij Omroep Gelderland niet kan kijken: begin volgende week zal de uitzending ook op Arnhem Direct te zien zijn.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Filmpjes van studenten op TV bij Omroep Gelderland"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*