Baasjes moeten ‘eigen’ poep opruimen

Gastbijdrage door: Geert Lamain

Hondenpoep onder de schoen, vreselijk, wat een stank! Omdat hondenbezitters hun dieren op elke willekeurige straathoek hun behoefte laten doen, liggen er veel uitwerpselen van deze huisdieren op plekken waar dat niet hoort. Het is schandalig! Het ‘wildpoepen’ van deze mormels moet maar eens afgelopen zijn. Hondenpoep moet door de baasjes worden opgeruimd.

Ik heb zelf ook een hond. Drie keer per dag loop ik mijn dagelijkse rondje door de wijk. Het schepje en zakje in de aanslag om zodra de grote boodschap is gedaan het op te ruimen en thuis in de gft-bak te werpen. En zo hoort het ook. Ik heb bewust gekozen voor een wat kleiner exemplaar. De uitwerpselen van een Deense Dog gaan mij toch echt iets te ver. Mensen zijn het met me eens. Juist deze mensen laten het liggen. Met alle ergernissen op de koop toe.

Zo liggen stoepen in de wijk waar ik woon regelmatig bezaaid met enorme vlaaien. Her en der verspreid. Het kost redelijk veel moeite om deze slalom ongeschonden af te leggen. Vaak wordt er in getrapt en hangt de geur van een vers gemest weiland regelmatig in huis, op kantoor, op school of in de auto.

Keiharde maatregelen tegen deze walmen zijn nodig. Hondenbezitters willen wel de lusten van hun huisdier, maar niet de lasten. Een veel gehoorde smoes is: ‘ik betaal toch hondenbelasting’, dus moet de gemeente de rommel maar opruimen. Bij veel mensen staat de overlast van hondenpoep hoog in de ergernistoptien. Vooral de overlast in gemeentelijke plantsoenen, op stoepen, pleinen, in parken en speelplaatsen is groot. Baasjes moeten hun honden laten poepen op de daarvoor aangewezen plaatsen. De zogenoemde poepveldjes. Worden ze betrapt dan volgt een hoge boete of verplicht een dag poepruimen in de buurt.

Sinds kort sluipt er een poepcontroleur door onze wijk. Elke schijtmachine wordt met argusogen gevolgd en is per definitie een verdachte. Ook ik kwam hem tegen. Nou ja, hij zat nogal onhandig te doen in de bosjes. Mijn schoonmaakgerei hield ik goed zichtbaar in de aanslag. Mij kon hij niks maken. Mijn hond deed helaas voor de Sherlock Holmes niks anders dan zijn territorium afbakenen. Er werd die middag niet gepoept.

Eerder op Arnhem Direct: Hondenpoepplan

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Baasjes moeten ‘eigen’ poep opruimen"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*