Fietsen en pannenkoeken eten voor het goede doel

Vorige week sprak ik met Berko Mulder. Hij vertelde dat hij in training is voor de Duchenne Heroes-mountainbiketocht . Deze mountainbike sponsortocht bestaat uit zeven zware etappes, door vier verschillende landen, van Luxemburg naar Nederland. Per dag leggen de deelnemers gemiddeld 100 km af over vaak unieke mountainbiketracks.

In totaal verschijnen circa 400 sportievelingen aan de start om geld in te zamelen voor Duchenne Parent Project, een non-profit organisatie, opgericht door ouders en vrienden van kinderen met de ziekte van Duchenne. Het Duchenne Parent Project heeft als doel het onderzoek naar een genezing voor Duchenne spierdystrofie te bespoedigen.

Berko fietst met Team Thomas. Team Thomas is vernoemd naar Thomas Tonino uit Culemburg, zoon van Teun en Esther, broertje van Julia. Bij hem is ook Duchenne spierdystrofie geconstateerd, een zeer ernstige ziekte waarbij spierweefsel langzaam wordt afgebroken. Thomas is niet ‘ziek’, maar gewoon een jongetje met minder kracht in zijn spieren dan andere kinderen. Kracht die hij helaas steeds verder zal verliezen, omdat Duchenne op dit moment nog helemaal niet kan worden genezen.

Berko is blij dat hij Pannekoekhuis Strijland in Rheden enthousiast heeft kunnen maken om sponsor te worden van TeamThomas. Gedurende de hele maand juni staat er nu een speciale “Thomaspannenkoek” op het menu staat in plaats van de vaste Pipopannenkoek. Thomas Tonino mocht in het restaurant zelf het eerste exemplaar van zijn eigen Thomaspannenkoek bakken. Van elke verkochte Thomaspannenkoek gaat € 1,25 direct naar Duchenne Parent Project, terwijl Strijland van iedere verkochte “Pannenkoek van het huis” ook € 1,75 aan de organisatie schenkt.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Fietsen en pannenkoeken eten voor het goede doel"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*