Power to Arnhem – plannen smeden & verbindingen leggen

Power to Arnhem - plannen smeden & verbindingen leggen

Vanochtend kwamen zo’n 250 vertegenwoordigers van bedrijfsleven, overheid en de creatieve sector bij elkaar in Burgers’ Zoo om met elkaar plannen te verzinnen om te recessie te lijf te gaan. Deze Power to Arnhem-ontbijtsessie was georganiseerd door Kamer van Koophandel Centraal Gelderland, Ondernemers Kontakt Arnhem, Gemeente Arnhem, Alliander NV, ARCADIS en Helianthos.

Na een inleiding door Alain van de Haar van de Kamer van Koophandel, gaf Alliander het letterlijk het goede voorbeeld van Power to Arnhem, door het eerste (mobiele) van 10.000 oplaadpunten voor elektrisch vervoer aan Arnhem aan te bieden. Daarna was het tijd om zelf aan de slag te gaan.

Verdeeld over verschillende thema’s (Energie en Milieutechnologie, Mode en Vormgeving, Dienstverlening, Toerisme, inclusief de binnenstad, Zorg en welzijn) werd er in kleine groepjes gebrainstormd, vervolgens werden er uit de gespuide ideeën 3 onderwerpen gekozen die verder uitgewerkt gaan worden. Per onderwerp werd er gelijk een kartrekker aangewezen en na de brainstormsessie (2 per thema) werden de uitkomsten op borden opgehangen. Zo werden de ideeën voor iedereen inzichtelijk gemaakt en kon je je naam/visitekaartje achterlaten bij die onderwerpen waar jij verder over mee wilt denken/mee wilt vorm geven.

Ondanks het vroege tijdstip en het korte tijdsbestek waarbinnen gebrainstormd werd, zijn er allerlei mooie en inspirerende plannen verzonnen en werden er gelijk verbindingen gelegd tussen partijen om het vervolgtraject op te pakken. De dynamiek en het enthousiasme, maar vooral ook de wens en toezegging om gezamenlijk dingen tot stand brengen waren inspirerend.

Niet alles hoeft opnieuw verzonnen te worden, er is op allerlei vlakken al heel veel in beweging. Verbindingen leggen tussen deze dynamieken en zaken zichtbaarder maken kan al een flinke versnelling van dingen betekenen. Internet is natuurlijk een prima middel om hierbij in te zetten. Wij gaan ons dan ook in ieder geval inzetten (kartrekken) voor het project Arnhem2.0, dat voortkwam uit een brainstorm bij het thema Mode & Vormgeving, waarover later vast & zeker meer.

Het mooiste zou natuurlijk zijn als we op dit moment alle plannen van vanochtend al online zichtbaar zouden kunnen maken, zodat ook de mensen die vanochtend niet in Burgers’ Zoo waren, mee kunnen denken en helpen realiseren van deze plannen. We gaan dus ook zeker contact opnemen met de organisatie van Power to Arnhem om te kijken of en hoe we dit kunnen realiseren!

Meer over vanochtend bij StudioBS.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Power to Arnhem – plannen smeden & verbindingen leggen"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*