Arnhem en Nijmegen gaan aan de OV Chipkaart

Vanaf 1 juli kunnen reizigers gebruik maken van de OV-chipkaart op de bussen van Connexxion, Novio en Hermes. De Stadsregio Arnhem Nijmegen is na Rotterdam en Amsterdam een volgende grote regio die dit mogelijk maakt. De OV chipkaart wordt in fases in heel Nederland ingevoerd.

De stadsregio en de vervoerders willen de reizigers en inwoners stap voor stap laten wennen aan het nieuwe systeem. De strippenkaart blijft in de stadsregio tot het begin van 2010 gehandhaafd. Zolang de OV-chipkaart nog niet in heel Nederland in gebruik is, zal tijdig via de media en door de OV-bedrijven worden gecommuniceerd hoe en tot wanneer bestaande abonnementen en kaartjes gebruikt kunnen gaan worden.

De andere regio’s in Gelderland en Oost spannen zich in om aan het eind van het jaar te starten met de invoer van de OV-chipkaart.Als vervanger van het KAN-kaartje in de regio Nijmegen en het Dalkaartje in de regio Arnhem heeft de stadsregio samen met de vervoerders een tweetal alternatieven ontwikkeld. Reizigers die vanwege het gemak op het voertuig hun kaartje willen kopen kunnen gebruik maken van papieren RIT-kaartjes. Voor reizigers die in de daluren goedkoper willen reizen is een “Dalkorting-propositie” ontwikkeld. Tegen betaling van een jaarlijks vast bedrag van € 7,50 krijgen deze reizigers in de daluren 20% korting op het totale tarief.

Vanaf 1 juli geldt er in de stadsregio een overgangsregeling, de Dal- en KAN kaartjes zijn tot 1 september verkrijgbaar bij de chauffeur.Vooralsnog is de OV-chipkaart alleen verkrijgbaar via de klantenservice van de drie vervoerders of via de websites van Connexxion, Novio, Hermes en ov-chipkaart.nl. Vanaf 1 juli zal de OV-chipkaart in ieder geval bij één verkooppunt in elke gemeente te koop zijn, adressen zijn te vinden op de diverse websites. OV-chipkaarten kunnen ook bij deze distributiepunten opgeladen worden. In de zomermaanden zal de distributie van kaarten en oplaadpunten verder worden uitgebreid tot een redelijke spreiding is bereikt.

Bron: OV-chipkaart

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Arnhem en Nijmegen gaan aan de OV Chipkaart"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*