Bestuur Toneelgroep Oostpool stapt op

Afgelopen week werd bekend dat Toneelgroep Oostpool in financiële problemen verkeert en dat er fors gereorganiseerd moet worden om het hoofd boven water te houden.

Zojuist werd bekend gemaakt dat het bestuur van de stichting Toneelgroep Oostpool per onmiddellijke ingang collectief zijn functie beschikbaar stelt. Hiermee wil het bestuur ruimte creëren voor het vinden van een oplossing voor de financiële problemen die bij het theatergezelschap zijn ontstaan. Het opstappende bestuur wil dat het gezelschap, zoals dat vanaf 1 januari 2009 van start is gegaan in de nieuwe landelijke basisinfrastructuur voor het theater, niet wordt belast met oude discussies met de overheid.

Sinds 2001 is er een verschil van inzicht geweest tussen Toneelgroep Oostpool en het ministerie van OC&W over de hoogte van de benodigde rijkssubsidie aan het gezelschap. Mede op basis daarvan dreigt er eind 2009 een negatief eigen vermogen van ongeveer vijf ton te ontstaan bij het theatergezelschap in Arnhem. Het ministerie heeft aangegeven dat zij de analyse van het bestuur niet deelt en niet zal bijspringen in het oplossen van het tekort, anders dan in een mogelijk andere wijze van bevoorschotting van Toneelgroep Oostpool. Bij een potentiële oplossing van de problematiek zijn ook de overige subsidiënten van het gezelschap – de provincies Gelderland en Overijssel en de gemeente Arnhem – betrokken.

In de overgang naar een nieuwe bestuurssituatie handelt het bestuur in nauw overleg met de directie alle lopende zaken normaal af.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Bestuur Toneelgroep Oostpool stapt op"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*