PvdA pleit voor meer parkeergelegenheid bij station Arnhem-Zuid

Om de parkeeroverlast in de omliggende wijken en foutief parkeren te verminderen zal de PvdA-fractie vanavond er bij de betreffende wethouder op aandringen zijn toezegging na te komen het aantal parkeerplaatsen bij het station Arnhem-Zuid uit te breiden.

Station Arnhem-zuid is een succes. Dat is te zien aan het aantal passagiers, maar ook aan het aantal geparkeerde fietsen en auto’s bij het station. Inmiddels is de capaciteit van de parkeerplaats ruim onvoldoende. Dagelijks parkeren treinreizigers in het gras bij de parkeerplaats en in de omliggende wijken (Elderveld, De Laar West).

Wethouder Jansen heeft zo’n half jaar geleden in het wijkplatform Schuytgraaf toegezegd dat er op korte termijn uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen zou worden gerealiseerd. Tot op heden is er niets gebeurd.

Afgelopen week is de politie overgegaan tot het bekeuren van foutief geparkeerde auto’s. Van reizigers die geen andere keus hadden dan op het gras te parkeren. Reizigers die wellicht een volgende keer er voor zullen kiezen de trein te laten staan en het hele traject met de auto af te leggen.

De PvdA-fractie is van mening dat het openbaar vervoer bevorderd kan worden door voldoende parkeerplaatsen bij de stations aan te bieden.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "PvdA pleit voor meer parkeergelegenheid bij station Arnhem-Zuid"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*