Spinvis te gast bij 5e Kleur van de Nacht-festival

Elk jaar organiseert stichting InterArt Kleur van de Nacht: een festival voor kunst, cultuur en ontmoeting.

Op zaterdagavond 20 juni 2009 verandert het donkere Sonsbeekpark in een spannende sprookjesnacht vol kleuren, klanken en verhalen. Kinderen zijn eregast en leren hun ouders weer nieuwsgierig te zijn naar de onbekende nacht vol workshops, voorstellingen en verrassingen.

Doe normaal, wees een held!
Dat is het thema voor deze 5e editie van het festival. Helden spreken tot de verbeelding. Films als Superman en Batman tonen aan dat wij behoefte hebben aan een held die tegen het Kwade strijdt. Hij kan niet tegen onrecht en cijfert zichzelf weg om anderen die het nodig hebben bij te staan. Maar niet alleen in de filmwereld en in boeken bestaan helden. In het dagelijks leven kom je ze ook tegen: mensen die boodschappen doen voor anderen, helpen met verhuizen, opstaan voor anderen in de bus. Kortom: mensen die zich belangeloos inzetten voor anderen. Het festival Kleur van de Nacht eert op 20 juni in het Sonsbeekpark de normale helden. Er worden heldenverhalen verteld, gespeeld, gefluisterd en gezongen.

In de afgelopen periode hebben kinderen op Arnhemse basisscholen gewerkt aan hun eigen normale helden, compleet met verhaal en speciale krachten. Het resultaat hiervan is te zien tijdens het festival in het huis van de normale helden. Tijdens de avond krijgt de maker van de mooiste held een prijs. Bovendien wordt de winnaar nachtburgemeester tijdens het ‘Kleur van de Nacht’-festival van 2010.

De Nachtburgemeester
De Nachtburgemeester is de vertegenwoordiger van het Kleur van de Nacht-festival en voor één nachtje de baas in Arnhem. Dit jaar is Sebastian Rizkalla van de Lea Dasbergschool de nachtburgemeester. Hij gaf een officiële persconferentie op zijn basisschool en hij opent het festival samen met burgemeester Pauline Krikke. Daarna mag de nachtburgemeester zijn wens voor Arnhem uitspreken en krijgt de speciale nachtburgemeester-ketting omgehangen.

Programma
Jonge festivalgangers kunnen meedoen aan workshops van Cinekid of het Museum voor Moderne Kunst Arnhem. Verder kan men genieten van een van de heldenverhalen of optredens van bijvoorbeeld Spinvis en Close-act of van een dansvoorstelling van de bekende choreograaf Jens van Daele. Klik hier voor het hele programma.

Wanneer? Zaterdag 20 juni van 20.00 tot 24.00 uur
Waar? Sonsbeekpark
Entree? gratis

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Spinvis te gast bij 5e Kleur van de Nacht-festival"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*