Vitesse start oefencampagne met 9-0-zege op Sportclub Groessen

Vitesse heeft vanmiddag op een drukbezocht sportpark De Heggeakkers van het jarige Sportclub Groessen het startschot gegeven voor de oefencampagne van het seizoen 2009-2010. Voor het oog van ca. 1200 toeschouwers werd in de gestaag vallende regen met 9-0 gewonnen van de jubilerende vijfdeklasser.

Vitesse startte in de eerste helft met veel spelers, die naar alle waarschijnlijkheid ook een grote kans maken op een basisplaats bij het begin van de competitie. Vooral Santi Kolk gaf zijn visitekaartje af, binnen 12 minuten had hij een loepzuivere hattrick op zijn naam staan. In de 35e minuut schoot Lasse Nilsson een vierde treffer in. Op slag van rust dwong de thuisploeg Piet Velthuizen tot een katachtige redding.

Na de thee was bij Vitesse alleen Kevin van Diermen blijven staan, maar voor het wedstrijdbeeld maakte dat geen verschil. Vitesse bouwde gestaag de voorsprong uit en door een woud van paraplu’s zagen we doelpunten van Wiljan Pluim (2x), Genaro Snijders en Gino Felixdaal, waarna Claudemir met een fraaie stift, na een even zo fraaie aanval de eindstand op 9-0 bepaalde.

Voor Sportclub Groessen was de wedstrijd tegen de Arnhemse club een van de hoogtepunten van het vijftigjarige bestaan. De thuisclub was al maanden bezig met de voorbereidingen voor dit duel. Het elftal trad aan in speciale jubileumshirts, terwijl het hoofdveld gedeeltelijk gerenoveerd was met grasplaggen. De eerste indruk van Vitesse vond ik niet slecht, voor rust stak Kolk er bovenuit, na rust viel vooral vleugelspeler Snijders op.