NHM lanceert Nationale Portrettengalerij

NHM lanceert Nationale Portrettengalerij

Nu er duidelijkheid is over de locatie van het Nationaal Historisch Museum (NHM), kan alle aandacht uit naar de inhoud. Daarom lanceerde het NHM vandaag zijn eerste grote publiekscampagne: de Nationale Portrettengalerij.

De komende maanden gaat het Nationaal Historisch Museum vragen met wie de Nederlanders zich identificeren. Hun antwoorden zijn de basis voor een Nationale Portrettengalerij in het toekomstige museum. De Portrettengalerij wordt ook gepresenteerd in oktober, tijdens de Nacht van de Geschiedenis 2009 in Amsterdam. Voor Arnhem is dit, natuurlijk, een kans om te laten zien dat het museum terecht in Arnhem komt. Met wie identificeren Arnhemmers zich? Wat is de grote inspiratiebron van Arnhem?

Is het Escher, die met zijn lithografieën miljoenen tot de verbeelding sprak? Of toch Hans de Booij met zijn catchy liedjes? Of komt de grote inspiratiebron voor Arnhemmers helemaal niet uit Arnhem? Op de website Jij maakt geschiedenis van het NHM kun je jouw inspiratiebron kiezen. Arnhemmer of niet, bekend of misschien wel een familielid. Iedereen die volgens jou een Nederlanders is of was, is verkiesbaar voor de Nationale Portrettengalerij. Mocht je kiezen voor een Arnhemmer, licht dan ook hier je keuze toe. Misschien komt er dan ook een Arnhemse Portrettengalerij tot stand, als aanvulling op de Nationale Portrettengalerij!

Reacties

Wees de eerste die reageert op "NHM lanceert Nationale Portrettengalerij"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*