Irving Vorster verrast met varende catwalkshow

{

De Nederlandse couturier Irving Vorster, bekend onder de naam Irvinx, presenteerde gisteravond zijn nieuwe collectie damescouture Assemblend. Met een show op het schip Jules Verne tijdens een zwoele zomeravond werd het een geweldige gebeurtenis.

“Hoe verder de tijd reikt hoe meer samengesteld”, is het gedachtegoed en vertrekpunt van modevormgever Irving Vorster. Hiermee grijpt hij terug in zijn eigen kledingarchief om enkele patronen nieuw elan te geven. De geshowde collectie bestond uit een twintigtal kledingcreaties, van draagbare ‘pret a porter’ tot semi-couture-stukken.

Op deze varende catwalk kwamen mobiliteit en beweging samen en toonde in vrije vaart de zesde show van Irving Vorster die opnieuw bewust niet seizoengebonden is. “Hoe meer tijd wordt overbrugd, hoe rijker samenstelling en inhoud”, meent Vorster. De ontwerper heeft bewust enkele patronen gekozen uit zijn eigen kledingarchief om deze van nieuw elan te voorzien.

De samenstelling van zijn nieuwe collectie is van eclectische aard en gebaseerd op ritmische vormen. De asymmetrische snit, die Vorsters handelsmerk is geworden, keerde eveneens terug.

Omdat hij het experiment niet schuwt bracht Vorster daarnaast een tweetal innovatieve creaties. Deze zijn vervaardigd van, volgens de couturier, heel bijzonder materiaal aangeboden door het chemieconcern BASF. Ook kreeg Vorster voor zijn nieuwe collectie support van Carpetsign. Deze Nederlandse fabrikant van luxe karpetten leverde wederom de techniek om stoffen te bewerken. De toepasing hiervan bezorgde Irving de innovatieve speelruimte om een heel bijzondere creatie naar wens samen te stellen.

In 2008 maakte Irving Vorster zijn internationale debuut tijdens de Alternative Fashion Week in Londen. Daarnaast gaf hij afgelopen najaar een show in het Dutch Design Hotel Artemis in Amsterdam. Zijn nieuwe modesalon ligt in het modekwartier in Klarendal.

Dit zijn ‘in het geheim’ opgenomen amateurbeelden van de exclusieve modeshow van Irving Vorster door Studio BS. De beelden zijn van matige kwaliteit omdat deze met een telefoon zijn opgenomen. De officiële beelden zullen binnenkort op www.arnhemfashionfactory.nl te zien zijn.

6e Couture Defile Assemblend by Irving Vorster from info@studiobs.nl on Vimeo.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Irving Vorster verrast met varende catwalkshow"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*