OV-chipkaart in gebruik in Stadsregio Arnhem Nijmegen

Vanaf vandaag kunnen reizigers gebruik maken van de OV-chipkaart op de bussen van Connexxion, Novio en Hermes. De Stadsregio Arnhem Nijmegen is na Rotterdam en Amsterdam een volgende grote regio die dit mogelijk maakt. De OV chipkaart wordt in fases in heel Nederland ingevoerd.

De stadsregio en de vervoerders willen de reizigers en inwoners stap voor stap laten wennen aan het nieuwe systeem. De strippenkaart blijft in de stadsregio tot het begin van 2010 gehandhaafd. Vanaf 1 juli geldt er in de stadsregio een overgangsregeling, de Dal- en KAN kaartjes zijn tot 1 september verkrijgbaar bij de chauffeur.

Vooralsnog wordt het mensen nog niet zo gemakkelijk gemaakt om de OV-chipkaart te gaan gebruiken. Per gemeente is er in eerste instantie 1 distributiepunt. In Arnhem is dat bij Primera aan de Kronenburgpassage 5 (Arnhem Zuid). Hier kunnen de OV-chipkaarten ook worden opgeladen. In de zomermaanden zal de distributie van kaarten en oplaadpunten verder worden uitgebreid tot een redelijke spreiding is bereikt.

Graag horen we van jullie de eerste ervaringen met de OV-chipkaart!

Foto: Bernard Vink

Reacties

Wees de eerste die reageert op "OV-chipkaart in gebruik in Stadsregio Arnhem Nijmegen"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*