Jongeren pakken Arnhemse wijken aan: Pimp my Block

Pimp my block is een project van de Nationale Jeugdraad om samen met jongeren de wijk te verbeteren. Komende maand wordt er in de Arnhemse wijken Presikhaaf en het Arnhemse Broek een Pimp my block-kick-off party georganiseerd.

Tijdens de kick-off party daagt de Nationale Jeugdraad (NJR) jongeren uit om ideeën in te leveren ter verbetering van hun eigen wijk. Arnhemse Broek en Presikhaaf zijn onderdeel van het grootschalige Pimp my Block-project waarbij jongeren uit maar liefst 14 aandachtswijken in heel Nederland hun wijk onder handen nemen. Jongeren mogen zelf bedenken hoe zij hun omgeving willen verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld een sportevent, buurtfeest of een opknapbeurt van publieke ruimtes zijn.

Inzet is dat ze ideeën inleveren die een positieve bijdrage leveren aan de sociale samenhang en de verstandhouding tussen bevolkingsgroepen in de wijk. Indieners maken met hun idee kans op individuele prijzen van € 250, € 100 en € 50. Voor de uitvoering van het beste idee is er een hoofdprijs ter waarde van € 5.000 . In september 2009 wordt het beste idee uitgekozen en in de loop van het volgend jaar uitgevoerd. De winnaar wordt daarbij ondersteund door NJR en lokale partners.

Pimp my Block is een initiatief van NJR en wordt mede mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds en de gemeenten waar Pimp My Block actief is. In Arnhem wordt het project uitgevoerd in samenwerking met Rijnstad, Gemeente Arnhem, Broek Ontmoet, Volkshuisvesting, Vivare en Portaal. Behalve in Arnhemse Broek vindt Pimp my Block ook plaats in Arnhem Presikhaaf, Amsterdam, Den Haag, Enschede, Dordrecht, Deventer, Maastricht, Nijmegen, Amersfoort en Rotterdam. Tot en met september 2009 worden in de aandachtswijken van deze steden kick-off parties georganiseerd.

De Kick-off party in Presikhaaf wordt georganiseerd op vrijdag 10 juli a.s. tijdens het jaarlijkse festival Meet and Greet in Park Presikhaaf. Pimp My Block is on stage vanaf 18:30 tot 20:00. Vanaf 16:00 start Meet and Greet met The Opposites, DJ Hardwell en Violatorz + activiteiten voor alle jongeren uit Presikhaaf.

Op zaterdag 18 juli is de Kick-off party in het Arnhemse Broek. Everon Jackson Hooi (bekend van GTST) opent de avond met een Arnhemse politicus. De bij jongeren populaire en bekende artiesten Jayh en Hef zullen de Kick-Off Party opluisteren. Daarnaast klimmen allerlei acts als Violatorz, Duhh Jefro’s, MC-Nino en A-Mac op het podium.

Jongeren uit Arnhemse Broek en Presikhaaf tussen de 14 en 23 jaar kunnen hun idee inleveren en zo kans maken op de geldprijs voor de wijk.

In de wijk Malburgen was er eind 2005 al een Kick-off party. Zie hieronder een filmpje over de prijswinnaar en zijn winnende idee.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Jongeren pakken Arnhemse wijken aan: Pimp my Block"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*