Arnhemmer Kenny van Hummel start in de Tour

Het prinsendom Monaco vormt zaterdag a.s. het decor voor de start van de 96e Tour de France, die traditioneel drie weken later zal eindigen op de Champs Elysee in Parijs. Naast de grote jongens als Lance Armstrong, Alberto Contador, Dennis Mentsjov en Neerlands’ hoop Robert Gesink maakt ook Kenny van Hummel uit Elden/Arnhem zijn opwachting. Van Hummel rijdt voor de ploeg van Skil-Shimano.

Voor het grote publiek is Van Hummel wellicht een grote onbekende, maar hij heeft zijn uitverkiezing voor de mooiste wielerwedstrijd waarschijnlijk te danken aan zijn goede prestaties in het voorseizoen. In april ging hij als winnaar over de streep in de Dutch Food Valley Classis (voorheen Veenendaal-Veenendaal) en na de Amstel Gold Race de belangrijkste eendaagse wielerwedstrijd in Nederland. Afgelopen weekend wist Van Hummel achter Koos Moerenhout beslag te leggen op de 2e plaats bij het NK Professionals op de weg.

De vraag is of Van Hummel ook potten kan breken tussen de echt grote jongens. Ik durf de gok wel aan en heb hem opgenomen in de Tourpoule. Wie nog meer? Dagboeknotities op Arnhem-Direct was nog net even te veel gevraagd, maar wanneer je op de hoogte wil blijven van zijn ervaringen, surf dan regelmatig even naar www.kennyvanhummel.com, zijn persoonlijke website, die overigens de vergelijking met een criterium aardig kan doorstaan. Succes in Frankrijk!

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Arnhemmer Kenny van Hummel start in de Tour"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*