Wethouder Kreeft presenteert nieuw Havenplan

{

Wethouder Roeland Kreeft presenteerde deze week de nieuwe schets van het Havenkwartier in Rijnboog. Kreeft heeft het plan aangepast omdat in een vorige versie het Cultuurcluster (museum, schouwburg, filmhuis) te groot en daardoor te duur was uitgevallen. Nu is het kleiner geworden.

Kreeft had twee doelen met het maken van dit plan: een groter draagvlak in de raad, zodat het plan ook na de verkiezingen overeind blijft enerzijds. Anderzijds het betaalbaar maken van het te dure concept dat er al lag.

Uit een rondgang langs de negen fracties in de Arnhemse gemeenteraad blijkt dat het draagvlak wel verstevigd is, maar niet groter is geworden. De partijen die het Rijnboogplan al steunden, reageren enthousiast, de havenoppositie is door de variant ‘Kunst aan de Rijn’ niet overtuigd.

CCA, de club van binnenstadsondernemers, is blij met het nieuwe plan voor het Havenkwartier, dat de wethouder heeft gemaakt. De aansluiting van het centrum op de nieuwbouw is prima. De toevoeging van 13.000 vierkante meter commerciële ruimte is precies goed, niet te veel en niet te weinig.

Informatiebijeenkomst Havenontwerp
Op donderdag 8 juli a.s. om 19.30 uur vindt in het Stadsatelier, Kleine Oord 179 een informatiebijeenkomst plaats over het gehouden onderzoek en het schetsontwerp.

Doel van de bijeenkomst is om deelnemers aan het burgerparticipatieproces, raadsleden en overige belangstellenden te informeren over het besluit dat het college van b en w onlangs heeft genomen over de nota van randvoorwaarden en het schetsontwerp Havenkwartier.

Als je hierbij aanwezig wilt zijn, kun je je via een mailtje aanmelden.

Bron: De Gelderlander
Afbeelding: Urhahn, Urban Design

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Wethouder Kreeft presenteert nieuw Havenplan"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*