Raadsleden niet overtuigd door plannen RTV Arnhem

Afgelopen mei presenteerde Arnhem Direct zich aan de gemeenteraad. In juni stelden B&W aan de raad voor om RTV Arnhem twee jaar de tijd te geven om in samenwerking met Omroep Gelderland en Arnhem Direct het digitale kanaal te laten ontwikkelen. Dit laatste voorstel leverde ons van verschillende kanten al allerlei felicitaties op, maar wat valt er eigenlijk te feliciteren op dit moment?

Maandagavond zaten we weer bij commissie CEESS. We waren aanwezig om vragen van raadsleden te beantwoorden, want hier was in mei na onze presentatie geen tijd meer voor. De vragen varieerden van waarom RTV Arnhem niet voorkwam in onze presentatiefilm, tot hoe we denken allochtonen en ouderen te bereiken met een digitaal kanaal. En of de mediawet een samenwerking tussen een publieke en commerciële partij wel toestaat. Naast dat er ruimte was voor vragen aan Arnhem Direct, maakten RTV Arnhem en de Vrijwilligerscentrale gebruik van de mogelijkheid om in te spreken.

RTV Arnhem meldde dat ze blij zijn met het vertrouwen en de steun van de politiek, maar ze tekenden bezwaar aan vwb de toezegging van subsidie. De nieuwe voorzitter van het bestuur van RTV Anrhem, Willem Vaneker, meldde dat de ambities van scenario 4 waar de politiek nu voor lijkt te kiezen, bijgesteld zullen moeten worden, omdat er aan scenario 4 een hogere begroting hangt dan de nu toegekende 128.000 euro per jaar en de eenmalige 60.000 euro voor 2010. Cees van den Bos, directeur van de Vrijwilligerscentrale Arnhem, benadrukte nogmaals dat door de nieuwe koers van RTV Arnhem een groot aantal vrijwilligers ‘op straat’ komt te staan en vroeg daarvoor aandacht van de raad. Tot slot waren er nog een aantal vragen voor wethouder Roeland Kreeft (die tijdelijk de portefeuille Cultuur heeft overgenomen na het vertrek van Rita Weeda). Kreeft kwam echter niet meer toe aan het beantwoorden van de vragen, deze zullen derhalve worden behandeld na het zomerreces.

Medio september is er nog een informatieve ronde en eind september komt de raad met een beslissing. Serif Kurtdaylar vroeg na afloop van de bijeenkomst een aantal raadsleden naar hun mening (zie video). Het is duidelijk dat de raad nog niet overtuigd is door de plannen van RTV Arnhem. En om eerlijk te zijn kan ik me dat goed voorstellen. Het plan is nog onvoldoende duidelijk over hoe om te gaan met de huidige vrijwilligers, over hoe men denkt radio en tv in te vullen en of men dat uberhaupt zelf moet gaan invullen.

We zullen dus nog even geduld moeten hebben. Alhoewel… geduld? Waarvoor? Moeten wij niet gewoon de dingen doen die we doen en waar we goed in zijn? Hebben we daar RTV Arnhem eigenlijk wel bij nodig? Komende dagen maar eens goed over nadenken!

Eerder op Arnhem Direct:
Arnhem Direct presenteert zich aan gemeenteraad
Arnhem Direct en de lokale omroep
RTV Arnhem wordt digitaal kanaal

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Raadsleden niet overtuigd door plannen RTV Arnhem"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*