Parcours Bridge-to-Bridge in omgekeerde richting

Zondag 13 september vindt de 24e editie plaats van de Bridge-to-Bridge, het jaarlijkse loopevenement tussen de Nelson Mandela- en de John Frostbrug, al kunnen we dit keer beter spreken over het loopevenement tussen de John Frost- en de Nelson Mandelabrug. Immers, de organisatie laat weten dat het parcours voor deze editie andersom komt te liggen in vergelijking met eerdere jaren. De straten zijn nog wel hetzelfde, maar door de omgekeerde route uit te stippelen zou het evenement veiliger moeten zijn, meer sfeer opleveren en snellere tijden.

Woordvoerder Dick Leseman op de website over de routewijziging: “We willen de stad er meer bij betrekken”, (‚Ķ‚Ķ.), “nu kunnen de hardlopers in de laatste kilometer over de Korenmarkt en de Pauwstraat denderen. Lopers die in Eindhoven hebben gelopen, weten dat ze in de moeilijk slotkilometers worden gedragen door de supporters op het Stratumseind. We gaan er van uit dat de Arnhemse supporters massaal toestromen en dat ze op de Korenmarkt hetzelfde effect geven.” Leseman spreekt over een spectaculaire wijziging van het parcours.

Het gedeelte onder de Rijn zal via andere wegen plaatsvinden, het parcours boven de rivier is identiek aan voorgaande jaren. Momenteel hebben zich al 1.500 sportievelingen aangemeld. (Voor-)inschrijven kan nog steeds op de website.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Parcours Bridge-to-Bridge in omgekeerde richting"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*