Ben je goed bezig? Dat wordt beloond!

{

Ook in 2009 reikt de gemeente Arnhem weer Spekcheques, Jeugdkanjers en Buiten Gewoon Beter-bonussen uit, geldprijzen variërend van 100 tot 1750 euro! Deze prijzen worden ieder jaar toegekend aan mensen die de leefbaarheid in hun wijk verbeteren. Je kunt jezelf of iemand anders daarvoor opgeven tot woensdag 21 oktober.

Al sinds 1994 beloont de gemeente Arnhem bewoners die als vrijwilliger de kwaliteit van het samenleven in hun wijk verbeteren. Voor niet-direct betrokkenen blijven veel van die, vaak opmerkelijke, activiteiten onzichtbaar. Met de prijzen brengt de gemeente deze activiteiten onder de aandacht van √°lle Arnhemmers én zet zij de vrijwilligers in het zonnetje.

Er zijn drie soorten prijzen: Spekcheques, Jeugdkanjers en Buiten Gewoon Beter-bonussen. De Spekcheque is bedoeld voor bewoners die met hun activiteit de leefbaarheid in hun wijk verbeteren. Jongeren kunnen een aparte prijs verdienen: de Jeugdkanjer. Speciaal voor mensen die zich inzetten voor het beheer van de openbare ruimte is er de Buiten Gewoon Beter-bonus. In elke categorie zijn meerdere geldprijzen te verdienen.

Criteria
De criteria waaraan de activiteiten moeten voldoen zijn eenvoudig. Allereerst moeten ze origineel zijn en een voorbeeld zijn voor de wijk. Daarnaast moeten de bewoners zelf het initiatief tot deze activiteit genomen hebben. Verder moet de activiteit al uitgevoerd zijn of in ieder geval volop in uitvoering zijn. Iets wat nog niet uitgevoerd wordt, komt niet in aanmerking voor een prijs.

Een gewonnen prijs moet ingezet worden voor een nieuwe activiteit in de wijk of voor de uitbreiding van de bestaande activiteit. Een jury van beroepskrachten en bewoners beoordeelt de activiteiten.

Voorbeelden
Om je een idee te geven van activiteiten die in aanmerking komen, volgen hier enkele winnaars van voorgaande jaren.
* Organisatie van gehandicaptenvoetbal voor kinderen
* Adoptie van een natuurgebied door leerlingen van een basisschool die zorgen voor het behoud en schoonhouden van het gebied
* Een werkgroep die ‘hangplekken’ voor jong én oud ontwikkelt in de wijk
* Vrijwilligers die een boodschappenservice bieden aan ouderen en minder validen
* Bewoners die een kook/eetclub hebben opgericht in hun wijk
* Een bewoner die allochtonen ondersteunt bij het verwerken van hun administratie

Aanmelden
Denk je dat jij of iemand anders in aanmerking komt voor een van de prijzen? Vraag dan een aanmeldingsformulier aan via de website van de gemeente Arnhem. Je aanmelding moet uiterlijk woensdag 21 oktober a.s. binnen zijn bij de gemeente. De prijsuitreiking vindt plaats op zaterdag 14 november tijdens het Vrijwilligersgala in Musis Sacrum.

Bron: ArnhemMail

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Ben je goed bezig? Dat wordt beloond!"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*