Ambtenaren krijgen duurzame bedrijfskleding

Wordt het bamboe, brandnetel of misschien fairtrade katoen? De provincie Gelderland verdiept zich in duurzame bedrijfskleding.

Woensdag 9 september 2009 heeft Stichting Urgenda uitgeroepen tot de Dag van de Duurzaamheid. Dé dag waarop een grote groep mensen werkt aan een duurzamer Nederland en anderen uitnodigt aan te haken. Ook de provincie Gelderland doet mee. Op deze Dag van de Duurzaamheid houdt de provincie samen met Awearness Fair Fashion Events een modeshow voor duurzame bedrijfskleding. Dat gebeurt in het provinciehuis in Arnhem.

Volgens de provincie wordt veel kleding, zowel bedrijfskleding als consumentenkleding, onder zeer slechte sociale omstandigheden geproduceerd en pleegt reguliere kledingproductie een grote aanslag op ons milieu. Nieuw overheidsbeleid voorziet erin dat per 2010 alle overheden volledig of gedeeltelijk duurzaam moeten inkopen, wat dus ook geldt voor bedrijfskleding. Iedere onderneming die kleding levert aan overheden moet straks kunnen aantonen dat die duurzaam is geproduceerd.

De provincie Gelderland wil samen met de organisatoren van de Awearness Fair Fashion Events ondernemers aanmoedigen duurzaam te produceren, te verhandelen en duurzaamheid in het ontwerpproces op te nemen. De Awearness Fair Fashion Events laten zien dat duurzaamheid in de kledingindustrie mogelijk is.

Hip en duurzaam
De provincie en Awearness Fair Fashion Events richten zich niet alleen op het bedrijfsleven. Ze willen ook de inwoners van Gelderland laten zien dat duurzame kleding modieus en hip kan zijn.

Programma
De duurzame modeshow is in het Huis der Provincie om 13.00 uur, toegang is gratis na aanmelding. De modeshow is bedoeld voor inkopers, producenten en ontwerpers van bedrijfskleding, overheden en andere geïnteresseerden. Vanaf 12.30 uur is er inloop en lunch. Verder is er om 14.30 uur een netwerkcafé en een fair fashion show consumenten om 15.10 uur. Het programma duurt tot 16.10 uur.

Aanmelden
Aanmelden voor het bedrijfskledinggedeelte kan door een mail te sturen onder vermelding van naam en bedrijf/instelling.

Bronnen: De Stentor en Provincie Gelderland

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Ambtenaren krijgen duurzame bedrijfskleding"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*