Het leukste culinaire adres in Arnhem

{

“Geef me het adres”, hoor ik een aantal mensen gelijk roepen, want ook al is Arnhem in veel dingen goed & het beste en het groenste, op culinair vlak valt er nog wel wat te winnen. Horeca in overvloed, maar de plekken waar je ècht goed & lekker en bij voorkeur biologisch kan eten, zijn dun gezaaid. Ik bedoel dan: plekken waar mensen met liefde & passie voor product & gasten koken. Plekken waar men er plezier in schept om jou een aangenaam verpozen te verschaffen.

Het leuke van internet en zeker Twitter is dat je dit soort informatie heel snel met elkaar kunt delen. Waar kun je leuk overnachten? Waar kun je lekker eten? Local & gelijkgestemde tweeps komen met de leukste & verrassendste tips, gewoon door hun goede ervaringen te delen.

Een pleidooi voor goeie koffie
Dit voorjaar was ik in Sicilië. Daar kreeg ik bij het eerste beste benzinestation een betere cappuccino dan in menige horecagelegenheid in Arnhem. Een initiatief als het espressomobile van Let’s Coffee is volgens mij dan ook een gat in de markt.

Begrijp me niet verkeerd… ik ken heel veel leuke horeca gelegenheden in Arnhem, en ik ken ook heel veel leuke mensen in de horeca, maar als je gaat kijken naar prijs/kwaliteit/product/service dan valt er op heel veel plekken nog wel wat te verbeteren. Om te beginnen met de koffie!

Wij hebben op kantoor sinds kort een ècht koffiezetapparaat. De senseo is verbannen en we kunnen bezoek met gerust hart een goeie koffie aanbieden. Er gaan zelfs geruchten dat collega’s eerder naar kantoor komen dan gepland, omdat ze zin hebben in een goeie koffie. Kortom, goeie koffie op de werkplek is een prima investering. En als je (nog) niet zelfvoorzienend bent op dat vlak, kun je nu de espressomobile van Let’s Coffee via Twitter voor laten rijden.

espressomobile let's coffee

Uit eten of toch lekker thuis?
Afgelopen dagen op Twitter was culinair Arnhem nog al eens het gesprek van de dag. Via live tweets vanuit een restaurant, inclusief foto’s van de gerechten. Er werden favoriete restaurants uitgewisseld. Memories of Asia scoorde hoog. En dat is natuurlijk ook niet zo gek. Daar eten is echt een andere ervaring dan je gewend bent bij Chinese restaurants. Via Twitter werd ik geattendeerd op een nieuwe culinaire aanwinst in de Arnhemse binnenstad: Fish & Dish. Ik ben dol op vis, dus daar moet ik binnenkort maar een keertje naar toe.

Twitter nodigt niet alleen uit om buiten de deur te gaan eten. Men vertelt elkaar wat men gaat koken/eten, men vraagt elkaar om inspiratie, er worden recepten uitgewisseld. Gisteren onstond er spontaan een nieuw culinair Twitter-idee in de Arnhemse Twitterscene.

Via Twitter kun je elke dag aan @EdsKitchen een suggestie doen voor een of meerdere ingrediënten waar EdsKitchen ‘s-avonds een gerecht mee bereidt. Vandaag waren de suggesties van @ReneWouters aan de beurt: kalfsvlees en bonen. Met als resultaat: kalfsentrecote, tuinbonen, zwarte olijven en zongedroogde tomaten.

Verzin jij voor morgen de ingrediënten waar EdsKitchen mee aan de slag gaat?

@Edskitchen plaatst dagelijks een lekker makende foto van de door hemzelf bereidde maaltijden. Daar kan menig restaurant een puntje aan zuigen! Niet alleen qua presentatie, ook hoe het smaakt weet ik uit ervaring. Partner Kyonne is communicatie adviseur met een passie voor online. Samen delen ze hun passie voor voor alles wat met food & wine te maken heeft en zo is Edskitchen ontstaan.

Mijn leukste adres? Edskitchen!
Als je me nu vraagt naar een van de leukste culinaire adressen in Arnhem, dan zeg ik: Edskitchen. De leukste en verrassendste culinaire site made in [Arnhem]. Een offline bezoek aan Edskitchen is vooralsnog alleen op uitnodiging, maar op de site vind je de leukste & lekkerste informatie & inspiratie om zelf culinaire feestjes aan te richten en hun favoriete adresjes.

Ik ben erg blij dat ze ook bijdragen aan Arnhem Direct. Zo weet ik nu bijvoorbeeld dat we een heus Arnhems Bier Genootschap hebben.

Wat is jouw leukste/lekkerste culinaire adres in Arnhem? En waarom? Laat het ons weten in de reacties, of stuur ons recensies van/ervaringen met de Arnhemse horeca.

Foto’s:
Food: Edskitchen
Espressomobile: Marco Derksen

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Het leukste culinaire adres in Arnhem"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*