Arnhem krijgt miljoen extra om woningbouw te stimuleren

{

De gemeente Arnhem krijgt een bedrag van bijna een miljoen euro van het ministerie van Wonen, Wijken en Integratie om de woningbouw te stimuleren.

Het geld wordt uitgekeerd in het kader van een subsidieregeling om woningbouwprojecten die door de economische crisis dreigen stil te vallen, weer vlot te trekken. Arnhem had aanvragen ingediend voor een bedrag van 3,5 miljoen.

De subsidie wordt in Arnhem besteed aan 111 huizen, verdeeld over drie projecten. Aan de Molenweg in Elden, op de plaats van de voormalige parketfabriek, komen achttien huizen. In nieuwbouwwijk Schuytgraaf worden 55 huizen gebouwd aan de Campus Veste en 38 in het project De Waarden.

Volgens een woordvoerder van de gemeente Arnhem sluit de subsidie naadloos aan bij de gemeentelijke plannen. “Vorige maand heeft het college het stimuleringsfonds woningbouw aan de raad gepresenteerd. Daar past de subsidie mooi in.”

Minister Van der Laan (WWI) heeft landelijk voor 100 miljoen euro subsidie toegekend voor de bouw van circa 15.000 koop- en duurdere huurwoningen.

Gemeenten met woningbouwprojecten die door de economische crisis stil dreigen te vallen, konden voor 15 juli aanvragen indienen voor de stimuleringsregeling woningbouw. 211 gemeenten hebben een aanvraag ingediend voor 607 projecten van in totaal ruim 227 miljoen euro.

Na deze eerste tranche van 100 miljoen euro volgen later nog twee rondes waar gemeenten aanvragen voor kunnen indienen. De tweede ronde is voor dit najaar voorzien.

Bron: De Gelderlander
Foto: Bernard Vink

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Arnhem krijgt miljoen extra om woningbouw te stimuleren"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*