Studenten onderzoeken de identiteit van Park Lingezegen

Aankomende zaterdag gaat de tweede Summer School in Park Lingezegen van start.

Studenten, kunstenaars, landschapsarchitecten en stedenbouwkundigen werken aan twee centrale vragen: wat bepaalt de identiteit van een park en hoe kan duurzaamheid een plek krijgen in Park Lingezegen? Negen dagen lang verblijven de deelnemers in de monumentale boerderij Huize Doornik in een inspirerende omgeving én het onderwerp van hun studie: Park Lingezegen.

Onder leiding van ontwerpers, (landschaps)architecten en kunstenaars benaderen de deelnemers het park vanuit originele invalshoeken als dans, gameontwerp, grafische vormgeving, kunst en klimaatverandering. De organisatie van de Summer School is in handen van kunstenaar Ton Matton(Mattonoffice) en architect Harmen van de Wal (Krill).

De deelnemers van de Summer School volgen een breed programma met presentaties, lezingen en workshops, maar ook met dansen, koken en muziek. De Summer School Lingezegen vindt plaats in het kader van het C-Change project van de Europese Unie. C-Change staat zowel voor Climate Change als Sea (level) Change en stelt geld beschikbaar voor activiteiten rond duurzaamheid.

De Summer School Lingezegen betrekt graag bewoners en bezoekers van Park Lingezegen bij de inrichting van het park. Het lezingen- en filmprogramma is daarom voor alle geïnteresseerden toegankelijk. Iedereen is welkom om binnen te lopen en hun visie op het park te geven. Als afsluiter is er op zondag 30 augustus in Huize Doornik (Doornik 1 bij Bemmel) vanaf 15u een openbare tentoonstelling van alle ontwerpen van de deelnemers van de Summer School Lingezegen 2009.

Park Lingezegen
Park Lingezegen is een groot nieuw landschapspark in aanleg voor de 160.000 huidige en toekomstige bewoners tussen Arnhem, Elst, Bemmel en Nijmegen. Het biedt ruimte aan mens, water, landbouw en natuur. Park Lingezegen wordt met 1.500 hectare 22 keer zo groot als het Sonsbeekpark in Arnhem en 18 keer zo groot als het Goffertpark in Nijmegen.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Studenten onderzoeken de identiteit van Park Lingezegen"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*