RTV Arnhem verhuist naar Bruishuis in Arnhem Zuid

Als het allemaal mee zit gaat Radio en TV Arnhem nog dit jaar verhuizen naar het zogenoemde Bruishuis. Dat is het voormalige Laurentius gebouw in Malburgen, nu eigendom van Volkshuisvesting. Het wordt een bedrijfsverzamelgebouw met een deels publieke, multimediale en dus bruisende functie. RTV Arnhem sluit zich daar van harte bij aan en is momenteel druk bezig plannen te maken voor de verhuizing.

Het huidige pand van de lokale omroep aan de Dullertstraat staat op de nominatie om gesloopt te worden en dus is RTV al een tijd aan het zoeken naar een andere locatie. Dit stuitte vaak op financiële bezwaren, maar Volkshuisvesting was bereid mee te denken en een oplossing te zoeken die het voor beide partijen aantrekkelijk maakt dat RTV in het Bruishuis komt.

De omroep zal gevestigd worden op de begane grond en waarschijnlijk studio’s krijgen waar vanaf de straat naar binnen gekeken kan worden. Dit moet het open en toegankelijke karakter van RTV Arnhem benadrukken. Iedereen kan en mag een bijdrage leveren aan de inhoud van wat de omroep in Arnhem uitzendt via internet, televisie of radio. Er zullen projecten opgezet worden die de samenwerking met onder andere het onderwijs, de wijken en collega-omroepen verder inhoud zullen geven.

Ik ben heel benieuwd naar de toekomstige plannen en ontwikkelingen van onze lokale publieke omroep in Arnhem. Voor wat betreft een mogelijke samenwerking tussen RTV Arnhem en Arnhem Direct kan ik op dit moment weinig meer melden dan dat wat ons betreft de deur nog steeds open staat, maar er zijn geen acieve besprekingen gaande over een mogelijke invulling hiervoor. Onze informatie reikt in deze niet verder dan dat wat we via persberichten vernemen.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "RTV Arnhem verhuist naar Bruishuis in Arnhem Zuid"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*