Directeur Airborne Museum hoofdgast in Historische Herberg

{

Precies een week voor de 65e herdenking van de Slag om Arnhem is er sprake van een kleine historische première. Want vrijdag 11 september komt de Arnhemse geschiedenis in al haar facetten tot leven in de eerste bijeenkomst van de ‘Historische Herberg’ in Bezoekerscentrum Sonsbeek.

In deze eerste ‘Historische Herberg’ zal onder meer Dick Schl√ºter, directeur van het Airborne Museum een PowerPoint presentatie geven over de recente grootscheepse verbouwing en renovatie van het vermaarde museum. De bezoekers zullen zich wanen op het strijdtoneel, zo heeft hij beloofd.

Verder houdt historicus Menno Potjer (samensteller van de Historische Atlas van Arnhem) een voordracht over voormalige pleisterplaatsen in Arnhem, zoals herberg De Roode Haan aan de Amsterdamseweg.

Gemeenteraadslid Martin van Meurs (ProArnhem) kreeg onlangs de handen op elkaar voor een plan om jaarlijks een Dag van de Arnhemse Geschiedenis te organiseren. Maar hoe moet zo’n dag eruit zien. Hij gaat daarover in debat met Cile Schulz van de gemeente Arnhem.

Tot slot onthult Wim Schennink, voorzitter van de Archeologische Werkgroep Arnhem, nieuwe fascinerende archeologische vondsten uit het hart van de stad.

Tussen deze voordrachten worden bezoekers uitgenodigd voor het programmaonderdeel ‘Historisch Meldpunt’. Een open podium waar actuele ontwikkelingen, verrassende projecten en nieuwsfeiten kort gepresenteerd kunnen worden die te maken hebben met de geschiedenis van de stad.

De deuren van de Herberg staan open van 17.00 tot 19.00 uur, voor iedereen die de onuitputtelijke geschiedenis van de stad koestert en daar beroepsmatig, vrijwillig of persoonlijk mee bezig is. Maar die bovenal de passie voor het historische erfgoed wil delen met anderen.

De toegang tot de ‘Historische Herberg’ is gratis. Een drankje en hapje zijn, zoals dat gebruikelijk is in een herberg, voor eigen rekening. De deuren gaan open om 17.00 en sluiten om 19.00 uur.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Directeur Airborne Museum hoofdgast in Historische Herberg"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*