Kruispunt Cattepoelseweg straks veilige oversteek

Het kruispunt aan de Cattepoelseweg ter hoogte van de Chopinstraat en de Van Blankenburgstraat wordt een veilige oversteek voor fietsers en voetgangers.

Het kruispunt is bekend als fietsroute voor scholieren. Enkele buurtbewoners hebben bij de gemeente aangegeven dat de situatie op het kruispunt niet ideaal is en vroegen om verbetering.

Daarnaast heeft de ANWB in het kader van de actie ‘Kind Verkeersveilig’ dit kruispunt aangewezen als een verkeersonveilige plek. Voor de gemeente is dit een reden geweest om met de buurtbewoners in overleg te gaan. Samen hebben we een plan opgesteld om de verkeerssituatie bij het kruispunt te verbeteren.

Verbeterpunten
Afgelopen week is de aannemer in opdracht van de gemeente met de werkzaamheden begonnen om het kruispunt aan te passen. De aanpassingen bestaan uit het verkleinen van het kruispunt, de oversteek voor fietsers en voetgangers wordt verbeterd en overzichtelijker en er komt een langere groenstrook. Daarnaast zijn de busperrons ten behoeve van rolstoelgebruikers verhoogd en is de bushalte voor lijn 3 een eindje stadinwaarts verplaatst richting de hoofdrijbaan. Tijdens de werkzaamheden wordt een gedeelte van de Cattepoelseweg tijdelijk afgesloten. Het verkeer wordt via borden omgeleid. De werkzaamheden duren tot uiterlijk eind september.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Kruispunt Cattepoelseweg straks veilige oversteek"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*