Tweede Cruyff Court Vitesse in Arnhem

{title}

Maandag 14 september opent in de wijk Presikhaaf het tweede Cruyff Court Vitesse van Arnhem. De opening wordt verricht door burgemeester Paulien Krikke, Hans Wijers, bestuursvoorzitter van AKZONobel en Theo Bos. Het veldje komt te liggen naaste buurthuis de Overkant en geeft jongeren in de wijk de kans om elke dag lekker tegen een balletje te trappen.

De realisatie van dit tweede Cruyff Court in Arnhem, het eerste ligt sinds 2006 in Malburgen, is mede mogelijk gemaakt door AkzoNobel, dat voorheen in de wijk gevestigd was en de stichting Cruyff Courts KNVB Velden. Na de opening tekenen de Cruyff Foundation, Vitesse en de Gemeente Arnhem een convenant, dat de betrokkenheid van Vitesse bij de huidige en toekomstige Cruyff Courts in Arnhem bekrachtigt.

De Cruyff Courts zijn een landelijk fenomeen, waaraan de voormalige nummer 14 zijn naam heeft verbonden en kunnen eigenlijk worden beschouwd als de moderne versie van de voetbalveldjes, waarop vorige generaties hun balvaardigheid probeerden op te poetsen. De Cruyff Foundation verwacht begin oktober haar 100e court te kunnen openen.Vitesse-speler Alexander Büttner wordt de ambassadeur van het court in Presikhaaf.

De festiviteiten beginnen om 15.45 uur en bestaan o.a. uit een een wedstrijd tussen het G-team van Eendracht tegen de E1 van AGOVV/Vitesse, een voetbaltoernooi voor kinderen uit Presikhaaf en een optreden van Duh Jefro’s.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Tweede Cruyff Court Vitesse in Arnhem"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*