T-A-P-E presenteert expositie met 37 ingezonden kunstwerken

Het was nog even spannend of ze een geschikte ruimte zouden vinden voor de expositie, maar met dank aan Edwin Verdurmen (CASA/Tussentijdse Ontwikkelingsmaatschappij) kon TAPE zijn intrek nemen aan Turfstraat 1a.

Op zondag 27 september van 14.00 tot 17.00 uur opent de expositie Temporary Art Product Exchange (T-A-P-E). Ook wordt de catalogus (96 pagina’s, deels in full colour) gepresenteerd.

Invites, het thema van Made in Arnhem, is voor TAPE aanleiding geweest om buitenlandse kunstenaars uit te nodigen kunst op te sturen. 120 kunstenaars zijn via internet opgezocht en per brief of per e-mail uitgenodigd om hun kunst naar Arnhem te verzenden. De respons was enorm: uiteindelijk stuurden bijna 40 kunstenaars werk op, varierend van films, schilderijen, t-shirt ontwerp, houten gravures tot sculpturen.

Tussen de kunstenaars bevinden zich gevestigde namen, jong talent, oud gedienden en een enkele enthousiaste hobbyist. Zij komen uit landen over de hele wereld zoals Azerbeidjan, Brazilië, Australië, Egypte, IJsland en Zweden.

Vanwege de verschillende herkomsten toont T-A-P-E ook het importproces: de communicatie die er is geweest, de verpakkingen, het land van herkomst, foto’s van een maaltijd, werkomgeving en stad, een interview met de kunstenaar, enzovoorts. Die maken de expositie tot een kunstreis door de wereld. Op het Youtube-kanaal van TAPE staan uitpakfilmpjes van alle binnengekomen pakketten.

De expositie wordt op 25 oktober, vanaf 14.00 uur, afgesloten met een veiling van het grootste deel van de tentoongestelde kunst waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat: Favela Painting

T-A-P-E wordt georganiseerd door TAPE, een relatief nieuw, kleinschalig podium gericht op een gevarieerde presentatie van actuele ontwikkelingen en vraagstukken in de beeldende kunst en vormgeving met een nadruk op nieuwe media.

De expositie T-A-P-E is elke donderdag en vrijdag geopend van 16.00 tot 21.00 en op zaterdag van 16.00 tot middernacht. Elke zaterdagavond is er iets ‘speciaals’ te beleven.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "T-A-P-E presenteert expositie met 37 ingezonden kunstwerken"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*