De Grote Koppel scoort een 9 in zwembadentest ANWB

De maandelijkse test die in de ANWB-kampioen een willekeurig onderwerp heeft staat deze keer in het teken van het toezicht in Nederlandse zwemparadijzen. In de periode november 2008 tot en met februari 2009 zijn door de redactie van het blad 25 zwemparadijzen in het hele land bezocht en beoordeeld op veiligheid. De Grote Koppel in Arnhem-Zuid scoort daarbij het cijfer 9 en vormt zo samen met De Smelt in Assen en Mosaqua in Gulpen de Top 3.

Dit onderzoek vormt een herhaling van een eerder onderzoek uit 2003, toen in de helft van de bezochte baden het toezicht onvoldoende bleek. Deze keer zijn dat er nog steeds tien.

De toezichthouders van de drie genoemde baden waren volgens de Kampioen “alert, stonden regelmatig op van hun vaste controleposten om rond te kijken en zo nodig in te grijpen.” De Grote Koppel onderscheidt zich van de andere twee door het feit dat gebruik wordt gemaakt van spiegels als aanvulling op het menselijke toezicht.

De resultaten van de complete zwembadentest zijn ook online op de site van de ANWB te vinden. De Grote Koppel is gevestigd aan de Olympus 29.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "De Grote Koppel scoort een 9 in zwembadentest ANWB"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*