Confessions: Hoe zou de soundtrack van jouw dagelijkse leven klinken?

‘Confessions’ is een audiovisueel project van Amerika’s meest hippe componist Nico Muhly, singer-songwriter Teitur en het Holland Baroque Society. Nico & Teitur componeren soundtracks bij filmpjes die iedereen kan insturen via de website Confession-tour. De eerste inzendingen maken kans op vrijkaarten voor de liveconcerten die eind dit jaar plaatsvinden in de belangrijkste Nederlandse concertzalen.

Nico Muhly (28 jaar) is ‘America’s hottest composer’. Hij schreef arrangementen voor Bj√∂rk, Antony & The Johnsons en Grizzly Bear en maakte onlangs de soundtrack voor de film ‘The Reader’. Hij woont in New York alwaar bij The Metropolitan Opera zijn eerste opera in première zal gaan.

Singer-songwriter Teitur woont op de Faroer Eilanden en wordt gezien als één van de smaakmakers van het singer-songwritergenre. In de afgelopen jaren toerde hij samen met Rufus Wainwright, Ane Brun en John Mayer en won dit jaar de Deense MTV-Award voor ‘Beste Zanger’. Het jonge ensemble Holland Baroque Society maakt indruk door hun sublieme samenspel en hun open-minded manier van werken.

In 2008 werkten deze jonge talentvolle muzikanten voor het eerste samen tijdens het Cross-linx festival aan een uitdagend project: muziek componeren voor YouTube-clips. Zelfs de comments werden gebruikt als inspiratiebron voor de songteksten en in korte tijd lagen er vier fantastische songs klaar. Het succes smaakte naar meer zodat het nu tijd is voor een vervolg: Confessions.

Amateur of professional, iedereen kan een filmpje posten op de website www.confessions-tour.com. Voor vier of vijf video’s zullen Nico & Teitur een soundtrack schrijven. De enige voorwaarde is dat jouw filmpje het iets persoonlijks is, een bekentenis, een confession‚Ķ Insturen kan tot 15 oktober 2009.

Op zondag 29 november komt de Confession-tour naar Arnhem met een optreden in Luxor Live

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Confessions: Hoe zou de soundtrack van jouw dagelijkse leven klinken?"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*