Hogeschool Arnhem Nijmegen presenteert ervaringen doorstroming mbo-hbo

Samen met 3 andere hogescholen (Avans, Fontys, Hogeschool Zuyd) presenteert de HAN hun ervaringen met doorstroming mbo-hbo op de conferentie Doorstroom Nu!

Een grote groep mbo’ers kiest voor een vervolgstudie binnen het hbo. Om deze overgang soepel te laten verlopen, is er een goede afstemming nodig tussen beide onderwijsniveaus. Het HBO Zuid Nederland, het samenwerkingsverband tussen Avans Hogeschool, Fontys Hogescholen, Hogeschool Zuyd en Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), organiseert op woensdag 7 oktober in Eindhoven de conferentie Doorstroom Nu! over de doorstroming van mbo naar hbo.

Docenten van de vier hogescholen geven samen met hun collega’s uit het mbo uitleg over de huidige doorstroomprogramma’s voor mbo’ers. In vijftien workshops vertellen beide partijen over wat er bereikt is, wat hun ervaringen én hun plannen zijn. Ze presenteren onder andere de methoden, werkwijzen en instrumenten die de aansluiting tussen mbo en hbo verbeteren en de doorstroom bevorderen.

Een van de workshops gaat over de terugkoppeling van studieresultaten van oud-leerlingen en wat ROC’s daar mee doen of k√∫nnen doen. In een andere komt de rol van het bedrijfsleven aan de orde. Ook is er een presentatie over een toolkit die een vijftal hogescholen ontwikkelen om potentiële studenten te helpen bij het weloverwogen kiezen van en voorbereiden op een vervolgopleiding.

Discussie
In het plenaire gedeelte van de conferentie geeft Cees Terlouw, lector Instroommanagement en Aansluiting bij Saxion Hogescholen een presentatie. Daarna volgt een discussie tussen bestuurders uit het onderwijs, docenten en studenten over de knelpunten van de doorstroom van mbo naar hbo.

Locatie
De conferentie Doorstroom Nu! vindt op 7 oktober plaats bij Fontys Hogescholen, Rachelsmolen 1, gebouw R5 te Eindhoven. Het programma start om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Op de website staat meer informatie. Belangstellenden kunnen zich via deze site ook aanmelden voor de conferentie.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Hogeschool Arnhem Nijmegen presenteert ervaringen doorstroming mbo-hbo"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*