Goede Gasten zet Arnhem in bloei voor het goede doel

Vanochtend stonden er op 1250 plekken in de stad ineens papieren tasjes met de opdruk ‘Neem mij mee!’. Deze ludieke actie markeert de officiële start van het professionele freelancers collectief Goede Gasten, dat een voor Nederland totaal vernieuwende manier van werken introduceert.

Goede Gasten stelt een multifunctioneel kantoor aan de Delta in Arnhem beschikbaar waar freelancers op een flexibele manier werkplekken en alle benodigde faciliteiten vinden, kennis delen, elkaar helpen, inspireren en motiveren. Voor ondernemers ontstaat zo een kennisnetwerk waarbij ruim 200 professionals klaarstaan om zich vast te bijten in problemen en oplossingen. Allemaal bereikbaar via één telefoonnummer.

Met de tasjesactie wil Goede Gasten Arnhem in bloei zetten en zich inzetten voor een goed doel. In de tasjes zitten geen verdachte pakketjes, maar viooltjes. Ook zit er informatie in over het collectief en een flyer met een actiecode voor de website www.goedvoor.nl. Voor iedere persoon die naar deze website surft en de code intikt, doneert Goede Gasten een euro aan de Voedselbank in Arnhem.

Hoewel nog niet officieel begonnen, bestaat Goede Gasten al uit een netwerk van ruim honderd freelancers. Van grafisch ontwerpers tot persoonlijkheidstrainers, van ICT- en softwarespecialisten tot copywriters en journalisten en van projectmanagers tot Internetspecialisten.

De afgelopen periode schreef medeoprichter Patrick Hofstede van Goede Gasten hier op Arnhem Direct al een aantal keren wat over het ontstaan, de visie en uitgangspunten van Goede Gasten. En ook in de toekomst zal er regelmatig verslag worden gedaan over ervaringen en projecten.

Het collectief selecteert streng om de term ‘goed’ in zijn naam waar te kunnen maken. Daarbij kijkt het ook naar de persoon. Terwijl 70 procent van de slagingskans bij opdrachten bepaald wordt door de persoonlijkheid van de freelancers, trekken grote bureaus vaak nog steeds een lijst met namen en CV’s uit hun database. ,,Wij gaan niet voor de massa, maar voor het collectief. Wij kennen de mensen”, aldus Hofstede.

Goede Gasten liet een showroom in Arnhem ombouwen tot een open en transparant kantoor. Ingericht volgens de wensen van de freelancers, zonder hokjes en vaste werkplekken, maar gericht op maximale flexibiliteit en het nieuwe werken. Alles staat op wielen en kan weggereden worden als het kantoor omgebouwd moet worden tot presentatieruimte of café. Volgende week wordt het officieel geopend. Voorafgaand aan de feestelijke opening gaan een aantal Goede Gasten ‘s middags aan het werk voor o.a. de Voedselbank. De Goede Gasten laten ons hier vast & zeker weten hoe dat geweest is.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Goede Gasten zet Arnhem in bloei voor het goede doel"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*