Flinke klus voor jury Gelderse Jeugdzorg Award

Met al ruim 40 aanmeldingen staat de jury van de Gelderse Jeugdzorg Award voor een flinke uitdaging. Wie worden er genomineerd? En wie van hen mag de Award in ontvangst nemen? Maar waar let de jury eigenlijk op bij het beoordelen van de kandidaten?

De juryleden, met ieder hun eigen achtergrond en expertise, vertellen waar zij op letten. “Belangrijk is menselijkheid”, zegt Inez Pijnenburg, burgemeester van de gemeente Heerde. Ook Henk van Oosteren, bestuurder van Entréa in Nijmegen, let vooral op aandacht voor de medemens: “Hulpverleners moeten hun cliënten zien als mens en niet als ‘geval’”. Mohinie, zelf jongere en voor het eerst jurylid, vindt dat hulpverleners vooral aandacht voor jongeren, 100% inzet en een goed luisterend oor moeten bieden.

De juryleden vinden het belangrijk om met de Jeugdzorg Award aandacht te vragen voor positieve kanten van de jeugdzorg. “Er zijn ook jongeren die positieve ervaringen met de jeugdzorg willen delen”, aldus Mohinie. Diana Venus wil ook graag haar positieve ervaringen delen. Toen ze met haar oudste dochter in, wat ze noemt, het ‘jeugdzorg circuit’ terecht kwam, ontmoette ze bevlogen mensen. “Hulpverleners willen zich graag inzetten en als jij je als ouder in zware en moeilijke tijden bevindt, is dat heel erg fijn”. Vanuit haar eigen ervaring wil ze bijdragen aan de Jeugdzorg Award door hulpverleners een hart onder de riem te steken.

Op woensdagmiddag 18 november 2009 wordt de Gelderse Jeugdzorg Award uitgereikt. Komende weken zullen we hier op Arnhem Direct een aantal portretten van de kandidaten publiceren.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Flinke klus voor jury Gelderse Jeugdzorg Award"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*