Grenzeloos creatief

Van 10 tot en met 16 oktober 2009 vindt de 10e Week van Toegankelijkheid plaats. In deze week vragen mensen met een beperking aandacht voor de (on)mogelijkheden om deel uit te kunnen maken van de samenleving. Dit jaar is het thema: Kunst & Cultuur.

Van kunst geniet iedereen, met en zonder beperkingen. Kunst daagt mensen uit om de zintuigen open te zetten en de geest te prikkelen. Kunst daagt uit om samen grenzeloos creatief te zijn. Op vrijdag 16 oktober van 10 – 13.00 uur organiseert het Arnhems platform voor chronisch zieken en gehandicapten een bijeenkomst, met workshops, een lezing en een film, onder het genot van een hapje en een drankje.

Het APCG streeft naar een samenleving die rekening houdt met alle mensen. Iedereen moet in de gelegenheid worden gesteld om van kunst te genieten. Dus ook mensen met een verstandelijke of psychische beperking, chronisch zieken, rolstoelgebruikers, doven en blinden.

Dit betekent dat activiteiten en cursussen op het gebied van kunst en cultuur toegankelijk moeten zijn; dit zit niet alleen in gebouwen en dienstverlening, maar ook in de hoofden van mensen. Om dit onder de aandacht te brengen organiseert het APCG deze bijeenkomst. Voor iedereen die er naar streeft zijn of haar cursussen toegankelijk te maken, maar ook voor allen die kunst willen beleven.

Wanneer? vrijdag 16 oktober van 10.00 uur tot 13.00 uur
Waar? Kunstbedrijf Arnhem (voormalig Domein), Weverstraat 16
Entree? gratis

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Grenzeloos creatief"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*