De sprookjesfontein, ontdek de ondergrondse sprookjesbron!

Op een dag, lang, lang geleden, in de oertijd van de mensheid, begonnen mensen elkaar verhalen te vertellen. Maar waar kwamen die verhalen vandaan? Uit dromen, uit geschiedenis, uit wat je meemaakt in een mensenleven? En hoe komen we daarnaar terug? Naar dat gebied waar de verhalen beginnen te ontstaan?

Ga mee met Petra Else Jekel en Ernestine Scheer en onderneem de reis naar de oerbron van sprookjes, verhalen en gedichten. Vind samen met hen de ondergrondse, rode oerfontein terug die in de museumtuin verborgen ligt. Het is in dit kunstwerk van de Thom Puckey dat de twee verhalenvertellers Petra Else en Ernestine je zullen doen gruwelen en feestvieren en je langs spannende en lieflijke innerlijke landschappen leiden. Sprookjes zijn namelijk zowel eng als lief. Net als ons leven.

Het programma is een onderdeel van het Sprookjesfestival en vindt plaats in het Museum voor Moderne Kunst en leidt door de beeldentuin, waar aandacht wordt gegeven aan enkele andere kunstwerken, op weg naar het kunstwerk van Thom Puckey, waar het grootste vertelgedeelte plaatsvindt. De verhalenvertellers verschijnen in bijpassend oerkostuum.

Voor wie? kinderen vanaf 5 jaar en andere geïnteresseerden
Wanneer? zondag 25 oktober en donderdag 29 oktober, van 14.00 tot 15.00 uur
Waar? Museum voor Moderne Kunst
Entree? € 2,50 voor kinderen met Jeugdlandpas, anders € 5,-. Ouders kunnen gratis deelnemen en betalen alleen museumentree.

Reserveren? Wil je zeker zijn van een plek geef je op via 026-3775301 maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur. Zaterdag en zondag tussen 11.00 en 17.00 uur.

Kijk voor het hele programma van het Sprookjesfestival op hun website.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "De sprookjesfontein, ontdek de ondergrondse sprookjesbron!"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*