De 7 bruiden voor Slauerhoff – Muziektheater

In dit muziektheaterstuk staan de gedichten van Slauerhoff centraal. Wat zeggen zijn gedichten in deze tijd. Kunnen wij ze nog begrijpen? Hebben we nog geduld om ze aan te horen?

Zeven jonge meiden uit het nu ( vierdejaars studenten Muziektheater aan ArtEZ) stellen die vragen en proberen zich in te leven in Slauerhoff. Ze spelen een spel: stel dat jij Slauerhoff bent en jij zijn geliefde Darja. Zou jij ook doen wat hij doet, herken jij je er in? Of stel: jij bent veerman en wacht Slauerhoff op om hem naar het rijk van de doden te varen. Wat vraag je aan hem? En wat weet je van hem?

De zeven vrouwen spelen dit spel in een voordurende wisseling van rollen terwijl ze wachten om auditie te doen voor een musical over Slauerhoff. De belangrijkste rol is de rol van Slauerhoffs grote liefde, Darja. En alle zeven hebben hun eigen reden om de rol te willen spelen.

De gedichten van Slauerhoff komen terug in de muziek en in de teksten. 7 Bruiden voor Slauerhoff is speciaal geschreven voor het ArtEZ Conservatorium. De gedichten van Slauerhoff zijn op muziek gezet door Harke Jan van der Meulen.

De regie van de voorstelling is in handen van theatermaker Marcel Sijm, de tekst is van Lars Boom en de choreografie is in handen van Lorenzo Borella.

Wanneer? dinsdag 27 oktober en woensdag 28 oktober, aanvang 20.00 uur
Waar? ArtEZ Conservatorium, concertzaal
Entree? 10 euro

Reacties

Wees de eerste die reageert op "De 7 bruiden voor Slauerhoff – Muziektheater"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*