Het Gelders Orkest heeft Europese primeur met new media project

Het Gelders Orkest zal op zaterdag 21 november als eerste Europese orkest een eigen concertregistratie in Full HD streaming uitzenden op internet via monteverdi.tv. Dit maakte orkestdirecteur George Wiegel bekend tijdens een persconferentie waarin een meerjarige samenwerking met MonteVerdi Media bekend werd gemaakt. De eerste uitzending betreft een registratie van Benjamin Brittens War Requiem onder leiding van dirigent Martin Sieghart.

MonteVerdi Media en Het Gelders Orkest zijn een meerjarige samenwerking aangegaan met als gezamenlijk doel nieuwe vormen en nieuwe wegen te verkennen om klassieke concerten toegankelijk te maken voor een groot publiek. Dit concertseizoen zullen nog vijf producties van Het Gelders Orkest in een hoge kwaliteit (Full HD, 5.1 geluid) worden opgenomen door MonteVerdi Media. De concerten worden niet alleen via het Internet, maar ook via de klassieke themazenders BravaHDTV en BravaNL worden uitgezonden. Tevens zullen in een later stadium DVD’s en BluRays van de producties worden uitgebracht.

Het concert van het War Requiem werd op 19 september jl. live opgenomen in het Arnhemse Musis Sacrum tijdens een speciaal concert gedurende de herdenkingen van de Operatie Market Garden en de Slag om Arnhem, nu 65 jaar geleden. De meercamera-registratie in een regie van Dick Kuijs is tot stand gekomen dankzij financiële bijdragen van de Provincie Gelderland, de Stichting War Requiem – Bridge to the Future en Stichting Partners van Het Gelders Orkest.

Het Gelders Orkest en MonteVerdi Media ontwikkelden speciaal voor deze uitvoering een thema website met daarin veel extra informatie over het concert, de artiesten, het War Requiem en Het Gelders Orkest.

De eerste uitzending vindt plaats via http://hgo.monteverdi.tv op zaterdag 21 november om 20.15 uur en kost ter introductie € 2,99. Daarna kan het concert op elk gewenst moment ‘on demand’ via de computer worden bekeken.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Het Gelders Orkest heeft Europese primeur met new media project"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*