Subsidie uit Wmo Innovatiefonds voor vier projecten

Creatieve activiteiten voor mensen met een psychische achtergrond, Oplichters buiten de deur, Jong en oud ontmoeten elkaar in het groen en Ontmoetingsplek voor mensen met niet aangeboren hersenletsel: voor deze vier projecten heeft het college van burgemeester en wethouders subsidies toegekend uit het Innovatiefonds Wmo.

Kunstatelier The Kick begeleidt mensen met een psychiatrische achtergrond, buiten het instellingscircuit, bij de ontplooiing van hun creatieve talenten. De kunstwerken worden tentoongesteld en verkocht. Ook deze activiteit bevordert de deelname aan het maatschappelijke verkeer en het zelfstandig functioneren van mensen met een psychisch probleem.

Stichting Welzijn Ouderen Arnhem (SWOA) gaat in samenwerking met de Politie Midden Gelderland, Pleyade en De Drie Gasthuizen Groep zelfstandig wonende ouderen in de Burgemeesterswijk actief informeren over de werkwijze van oplichters aan de deur.

De woningen van de deelnemers kunnen worden voorzien van stickers, deurkettingen en/of spraakspionnen. Naast een meldingsnummer tijdens kantooruren worden naaste buren betrokken als achtervang buiten kantooruren. Met deze activiteit wordt op drie manieren bijgedragen aan de WMO-doelstellingen. De sociale samenhang in de wijk wordt versterkt, er is sprake van advies en cliëntondersteuning en er is sprake van voorzieningen waarmee mensen met een beperking zelfstandig kunnen blijven functioneren en kunnen deelnemen aan het maatschappelijke verkeer.

Werkgroep JOOP is in Alteveer/Cranevelt actief met het creëren van groene ontmoetingsplekken voor oud en jong. De planontwikkeling én de uitvoering wordt door buurtbewoners op vrijwillige basis uitgevoerd. Dit bevordert de sociale samenhang en leefbaarheid van dorpen, wijken en buurten.

RIBW Arnhem en Veluwe Vallei start, samen met Stichting Cerebraal, MEE Gelderse Poort en Alysis Zorggroep een ontmoetingsplek voor mensen met een Niet Aangeboren Hersenletsel. Deze groep kan geen gebruik maken van reguliere ontmoetingsplekken (cafés, restaurants) vanwege de grote hoeveelheid prikkels in die omgevingen.

Een eigen plek is een voorziening die bijdraagt bij aan het maatschappelijke verkeer en het zelfstandig functioneren van mensen met een beperking.Het NAH-café Labyrinth biedt ruimte voor ontmoeting van lotgenoten, zowel voor de gasten met NAH als voor de mantelzorgers en vrijwilligers die deze doelgroep ondersteunen en begeleiden.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Subsidie uit Wmo Innovatiefonds voor vier projecten"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*